Haftalardır kraliçe arıyorum, bugün de aramaya çıktım bulamadım dönüşte bunu gördüm bu da kraliçe çıkmadı. Acaba yağmur olmadığı için kraliçe bulamıyor olabilir miyim?Abdomeni aşırı dolmuş bir Camponotus işçisi. Dikkat edin patlatmayın.
Yaz aylarında uçuşların yağmurla pek bir alakası olmuyor. Düşündüğünüz zaman mantıklı da değil zaten. Kimi yazlar aylarca yağmur yağmıyor.Haftalardır kraliçe arıyorum, bugün de aramaya çıktım bulamadım dönüşte bunu gördüm bu da kraliçe çıkmadı. Acaba yağmur olmadığı için kraliçe bulamıyor olabilir miyim?
Tamamen uçuşla alakalı bir durum. Şöyle anlatayım, Cataglyphis cinsi genelde 30° civarları ve üzerinde uçuş yapıyor ama 2 hafta art arda sıcaklık bu civarlarda olursa ne olur sizce? Hergün uçacak halleri yok sonuçta, işte bu yüzden sürekli aramalısınız çünkü koloni ne zaman hazır olursa o zaman uçuş olur. Aradığınız yerler geniş kaldırımlar gibi yerler olsun ki kraliçeler daha net görünsün.Haftalardır kraliçe arıyorum, bugün de aramaya çıktım bulamadım dönüşte bunu gördüm bu da kraliçe çıkmadı. Acaba yağmur olmadığı için kraliçe bulamıyor olabilir miyim?
Teşekkür ederim geri dönüşünüz için.Tamamen uçuşla alakalı bir durum. Şöyle anlatayım, Cataglyphis cinsi genelde 30° civarları ve üzerinde uçuş yapıyor ama 2 hafta art arda sıcaklık bu civarlarda olursa ne olur sizce? Hergün uçacak halleri yok sonuçta, işte bu yüzden sürekli aramalısınız çünkü koloni ne zaman hazır olursa o zaman uçuş olur. Aradığınız yerler geniş kaldırımlar gibi yerler olsun ki kraliçeler daha net görünsün.
Teşekkür ederim geri dönüşünüz için.Yaz aylarında uçuşların yağmurla pek bir alakası olmuyor. Düşündüğünüz zaman mantıklı da değil zaten. Kimi yazlar aylarca yağmur yağmıyor.