Kraliçe mi?

hypre

Yumurta
Üye
3132a7d6-14bf-4f5c-97ec-4fe940a0e058.jpeg
Yaklaşık 15 gün önce çiftleşirken buldum. Ne kanat attı ne yumurta yaptı, kraliçe mi? Kraliçe ise niye böyle, döllenmemiş olabilir mi, geri mi bırakmalıyım?

Moderatör tarafında düzenlendi:

akvaryumhane

Yasaklı Üye
Yardımsever
Rehberkolik
Üye
Ekli dosyayı görüntüle 50489
Yaklaşık 15 gün önce çiftleşirken buldum. Ne kanat attı ne yumurta yaptı, kraliçe mi? Kraliçe ise niye böyle, döllenmemiş olabilir mi, geri mi bırakmalıyım?
Eğer çiftleşmesini gördüyseniz döllenmiş olma ihtimali var. Ama 15 gün boyunca diyorsanızki; ben hiç strese sokmadım, karanlıkta kendi başına 15 gün bekledi ve son durum yumurtlamadı. Evet o zaman salabilirsiniz.

hypre

Yumurta
Üye
Eğer çiftleşmesini gördüyseniz döllenmiş olma ihtimali var. Ama 15 gün boyunca diyorsanızki; ben hiç strese sokmadım, karanlıkta kendi başına 15 gün bekledi ve son durum yumurtlamadı. Evet o zaman salabilirsiniz.
Şöyle ki buludugmda koydugum tup eskıydı ve biraz küf kokuyodu bundan dolayı aktarım yaptım. Ama kırmızı asetatla cevrılı ve 7 gundur hıc acmamıstım sadece pamukla oynuyo hala yumurta yok salıcam o yuzden

creal

Media
Üye
Şöyle ki buludugmda koydugum tup eskıydı ve biraz küf kokuyodu bundan dolayı aktarım yaptım. Ama kırmızı asetatla cevrılı ve 7 gundur hıc acmamıstım sadece pamukla oynuyo hala yumurta yok salıcam o yuzden
Hocam biraz daha bekletin derim. Ben 19 Mart'ta Tapinoma cinsi bir kraliçe buldum. Nisanın 21'inde ilk yumurtalarını gördüm.

Demo

Brachypterous
Yardımsever
Üye
Yeni bir tüpe koyun. Kırmızı asetat kullanmanız bir şey değiştirmeyecek, onun yerine tuvalet kağıdı rulosunu uygun boyutta kesip kullanabilirsiniz. Titreşimden ve sesten -ses pek de şart değil- mümkün olduğunca yoksun bir yerde saklayın. Eğer gerçekten çiftleştiğini gördüyseniz -ve döllendiyse- bunları yapmak işe yarayacaktır.