Kraliçe mi?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

irfan

Yumurta
Üye
1000107585.jpg1000107583.jpgBenim messor kraliçem ile karşılaştırdığımda biraz küçük kalıyor. Sizce kraliçemidir? Kraliçe ise türü nedir ? Manisa ilinde bulunmuştur.1000107588.jpg

Son düzenleme:

ozberkozz01

Yumurta
Üye
Crematogaster türü bir kraliçe cins yada daha ayrıntılı tespiti hakkında kendi görüşlerim açısından yorum yapmak istemiyorum önemli değil zaten fazla ama başka bendenn deneyimli hobiciler gelirse fikir sunup yardımcı olacaktır.iyi hobiler.

irfan

Yumurta
Üye
Teşekkürler. Eksik bilgi verdiğimi farkettim.
Bulunan il/ilçe: MANİSA/KULA
Boyutu: 8mm
Bulunduğu ortam: kırsal alan, yaşam alanından uzak bölgede.
Bulunduğu tarih/saat: 14/11/24 16:30
Sıcaklık: 17°C civarları bulutlu hava.

Yüksek boyutlu fotoğrafı site izin vermediği için yükleyemedim. Yardımcı olabilecek olanlara özelden atabilirim. Teşekkür ederim.

Son düzenleme:

Demo

Nanitik
Yardımsever
Üye
Çözüm

Demo

Nanitik
Yardımsever
Üye
Yavaş yavaş yürüyordu düz bir yerde ve 1 metre yanında 1 tanesi kanatlı diğeri kanatsız olacak şekilde 2 tane daha vardı. Sadece bunu alabilme fırsatı yakaladım.
Kanatsız olanı alsan daha iyidi. Döllenmiş olma ihtimali yüksek, crematogaster cinsinde geç kanat dökme ya da kanat dökmeme sık görülen bir şeydir. 1 hafta uygun sıcaklıkta (27 derece civarı) beklet, 1 hafta sonunda yumurtlamazsa kış uykusuna; sonbaharda bulunan kraliçelerin döllenmiş olup olmadığını teşhis etmek zordur, çoğu zaman mümkün değildir.

ozberkozz01

Yumurta
Üye
Tür değil cins.
Kanka kasma bu kadar keyfine bak benimle uğraşmayın,biri cins değil tür diyor,biri tür değil cins diyor,biri cins eki diyor. Takma yani kasmayın.

Tür değil cins.
Ha bide benim dediğim doğru bak şimdi,tür nedir hayvan mesela düşün, ne hayvanı kedi, kedi bir türdür o zaman. ama eğer cinsi dersen atıyorum tekir, anlayabilir musun? Bak benim dediğim bişeye yorum yapmadan önce o beyinciğinden güzelce süzerek geçir lütfen.iyi günler iyi hobiler.

Son düzenleme:

BakKaoT

Larva
Üye
Kanka kasma bu kadar keyfine bak benimle uğraşmayın,biri cins değil tür diyor,biri tür değil cins diyor,biri cins eki diyor. Takma yani kasmayın.

Ha bide benim dediğim doğru bak şimdi,tür nedir hayvan mesela düşün, ne hayvanı kedi, kedi bir türdür o zaman. ama eğer cinsi dersen atıyorum tekir, anlayabilir musun? Bak benim dediğim bişeye yorum yapmadan önce o beyinciğinden güzelce süzerek geçir lütfen.iyi günler iyi hobiler.
Amacım senle uğraşmak değil hiçbir art niyetim yoktu doğrusunu söylemek için yazdım.

Dostum hobide yeni olduğun belli ayrıca üslubunu düzeltmeni tercih ederim.İyi hobiler.

Niko990

Minör
Yardımsever
İlklerden
Üye

Arkadaş yanlış birşey dememiş Creamatogaster gibi taksonomik katogeriye giren bir adı söylerken cins diye ithaf edilir. Kediye tür denmez kedi Türkçe bir ortak takma isimdir, herhangi bir biyolojik sınıflandırmada kullanılmıyor kedi diye bir tabir, aynı şekilde tekir de öyle ama eğer Felis catus (ev kedisi) dersen o tür olur. Bu tarz ifadeler dünyada bilimsel olarak geçerli bir sanattır. Bu bilgiler günümüzde liselerde öğretiyorlar hocam arkadaşta herhangi bir sorun yok.

ozberkozz01

Yumurta
Üye
Amacım senle uğraşmak değil hiçbir art niyetim yoktu doğrusunu söylemek için yazdım.

Dostum hobide yeni olduğun belli ayrıca üslubunu düzeltmeni tercih ederim.İyi hobiler.
Orda o kadar sohbet dönüyor konuşmuşuz crematogaster bimem ne diye sen gelip sadece tür değil cins diyorsun. Amacın benimle uğraşmak değilse takma fazla bu kadar, herkes farklı birşey diyor zaten hobide yeni olduğumu da anlamışsın zaten tecrübeli hobici seni.

Arkadaş yanlış birşey dememiş Creamatogaster gibi taksonomik katogeriye giren bir adı söylerken cins diye ithaf edilir. Kediye tür denmez kedi Türkçe bir ortak takma isimdir, herhangi bir biyolojik sınıflandırmada kullanılmıyor kedi diye bir tabir, aynı şekilde tekir de öyle ama eğer Felis catus (ev kedisi) dersen o tür olur. Bu tarz ifadeler dünyada bilimsel olarak geçerli bir sanattır. Bu bilgiler günümüzde liselerde öğretiyorlar hocam arkadaşta herhangi bir sorun yok.
Tür dediğiniz şey kapsamlı bir toplumdur cins ise içinde barındırdığı şeyler birbiriyle daha uyumludur,sizin dediğiniz crematogaster gibi terimlerde cins diyede hitap eden var tür diyede yada familya diyenlerde bulunuyor ama foruma girdiğimden beridir her yazdığım birşeyde bir açık buldularsa yada kibarlık adı altında laf sokmalar dönüyor,tür ve cins ayrımına çok önem verilmediğini herkes biliyor o zaman fazla kasmaya gerek yok benimle uğraşmayın.

0959kedi

Minör
Yardımsever
Tespit Uzmanı
Üye
Hocam sizinle uğraştığı yok küçük bir hata yapmışsınız düzeltmek istedi.
Bildiğiniz gibi canlıları sınıflandırma bilimi olan taksonomide canlılar Alem Şube Sınıf Takım Familya Cins Tür gibi ana basamaklar altında sınıflandırılıyor.
En alt basamak tür(alt türü görmezden gelicem şu anda anlatırken), birbirine çok yakın türler aynı cins altında, birbirine yakın cinsler aynı familya altında, birbirine yakın familyalar aynı takım altında özelden genele doğru sınıflandırılarak gidiyor.
Türü ifade ederken tek bir kelime kullanılamaz ikili adlandırma(binomial nomenklatür) kullanılırken önce cins adı söylenir sonra türün kendi adı(Epitet adı) söylenir.
"Evcil kedi" Felis catus türünün insanların taktığı yaygın adı/halk arasındaki adıdır(common name). Halk arasındaki ad bölgeden bölgeye değişebilir.
Evcil kedi Felis cinsinin Felis catus türüdür, aynı cinsten farklı bir tür örneği vermek gerekirse yaban kedisi Felis silvestris veya sazlık kedisi Felis chaus verilebilir.
Siz taksonomik basamak olan, yabancıların genus dediği "cins" ile bir türün varyasyonları olan, yabancıların breed dediği "cins"i karıştırmışsınız. Türkçe'de ikisine de cins dendiği için karıştırmak doğaldır.
Van kedisi veya Ankara kedisi gibi kedi "cins"lerinin(breed) hepsi aynı türdür(Felis catus) ve dolayısıyla hepsi aynı cinstir(genus).
Karışıklığın azaltılması için aynı türün varyasyonları anlamındaki "cins"e "ırk" da denilebilir. Tüm kedi ırkları aynı türdür.

Başka ve daha kolay anlaşılabilir bir örnek olarak Aslan Panthera leo ve Kaplan Panthera tigris verilebilir, ikisi aynı cinsten farklı türlerdir.
Evcil kedi Felis catus ve Aslan Panthera leo farklı cinslerdelerdir ama ikisi de Kedigiller Felidae familyasındadır.

Umarım bu mesaj yardımcı olur.

ozberkozz01

Yumurta
Üye
Hocam sizinle uğraştığı yok küçük bir hata yapmışsınız düzeltmek istedi.

Bildiğiniz gibi canlıları sınıflandırma bilimi olan taksonomide canlılar Alem Şube Sınıf Takım Familya Cins Tür gibi ana basamaklar altında sınıflandırılıyor.
En alt basamak tür(alt türü görmezden gelicem şu anda anlatırken), birbirine çok yakın türler aynı cins altında, birbirine yakın cinsler aynı familya altında, birbirine yakın familyalar aynı takım altında özelden genele doğru sınıflandırılarak gidiyor.
Türü ifade ederken tek bir kelime kullanılamaz ikili adlandırma(binomial nomenklatür) kullanılırken önce cins adı söylenir sonra türün kendi adı(Epitet adı) söylenir.
"Evcil kedi" Felis catus türünün insanların taktığı yaygın adı/halk arasındaki adıdır(common name). Halk arasındaki ad bölgeden bölgeye değişebilir.
Evcil kedi Felis cinsinin Felis catus türüdür, aynı cinsten farklı bir tür örneği vermek gerekirse yaban kedisi Felis silvestris veya sazlık kedisi Felis chaus verilebilir.
Siz taksonomik basamak olan, yabancıların genus dediği "cins" ile bir türün varyasyonları olan, yabancıların breed dediği "cins"i karıştırmışsınız. Türkçe'de ikisine de cins dendiği için karıştırmak doğaldır.
Van kedisi veya Ankara kedisi gibi kedi "cins"lerinin(breed) hepsi aynı türdür(Felis catus) ve dolayısıyla hepsi aynı cinstir(genus).
Karışıklığın azaltılması için aynı türün varyasyonları anlamındaki "cins"e "ırk" da denilebilir. Tüm kedi ırkları aynı türdür.

Başka ve daha kolay anlaşılabilir bir örnek olarak Aslan Panthera leo ve Kaplan Panthera tigris verilebilir, ikisi aynı cinsten farklı türlerdir.
Evcil kedi Felis catus ve Aslan Panthera leo farklı cinslerdelerdir ama ikisi de Kedigiller Felidae familyasındadır.

Umarım bu mesaj yardımcı olur.
Senin cevabın mesela daha çok hoşuma gitti kanka teşekkür ederim bu bilgiler için hepsini okudum sağol gerçekten, yardımcı oldu bana özür dilerim herşey için. (Biyolojiden kaldım bu sene galiba)

Enesersoy45

Minör
Yardımsever
Tespit Uzmanı
Üye
Bu kadar cehalet dolu bir yorumun ardından eklenen o küçükseme ifadesi haddinizden fazla ironik olmuş efendim. Sonraki cevaplarda da bilimin nesnelliğini "böyle diyen de var" şeklinde ufaltma çabalarınız güldürdü beni.
Yanlışsınız, hatanız var. Olgunca kabul edip devamında düzeltmek yerine çocukça cevaplar ile kendi hatanızı başkalarının ortaklığıyla küçültmeyi denediğiniz sürece o "kibarlık adı altında laf sokmalar" devam edecek.

Moderatör tarafında düzenlendi:

ozberkozz01

Yumurta
Üye
Bu kadar cehalet dolu bir yorumun ardından eklenen o küçükseme ifadesi haddinizden fazla ironik olmuş efendim. Sonraki cevaplarda da bilimin nesnelliğini "böyle diyen de var" şeklinde ufaltma çabalarınız güldürdü beni.
Yanlışsınız, hatanız var. Olgunca kabul edip devamında düzeltmek yerine çocukça cevaplar ile kendi hatanızı başkalarının ortaklığıyla küçültmeyi denediğiniz sürece o "kibarlık adı altında laf sokmalar" devam edecek.
Mesela bitane daha türünün örneği gelmiş bulunmakta.

Moderatör tarafında düzenlendi:

Argentavis

Kraliçe
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Üye
@Niko990 ve @0959kedi Yaşanan küçük anlaşmazlığa detaylı açıklama getirmişler, teşekkür ederiz. 🙂

Taksonomi için forumumuzda bir konu mevcut, dilerseniz inceleyebilirsiniz:

Birbirimizi kırmadan yanıt vermeye özen gösterelim. Konuyu tartışmanın uzamaması adına kilitliyorum.

İyi forumlar. 🙂

Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...