Kraliçe mi?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

alperen_54

Yumurta
Üye
IMG_2060.jpegIMG_2059.jpegEn net böyle çekiyor. Kraliçe mi? Tahmini cinsi ne? Kraliçe olsa yeter.

Moderatör tarafında düzenlendi:

Claw

Majör
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
Evet kraliçe, cins tespiti için beyaz bir kağıt üstünde net görseller yükler misiniz?

alperen_54

Yumurta
Üye
Benzer bölgedeki bir ilandan Solenopsis olduğunu gördüm. Çizgilerden de anlaşılıyormuş. Teşekkür ederim.

Moderatör tarafında düzenlendi:

Niko990

Media
Yardımsever
İlklerden
Üye
Solenopsis cinsi bir kraliçe. Boyutu Solenopsis fugax a göre büyük kalıyor. Tahminim, ne kadar yaygın olmasa da Solenopsis cf. latro olabileceği yönünde.

Begonza

Majör
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Üye
Net fotoğraflar yüklenmediği sürece Solenopsis veya Trichomyrmex olduğuna kesin bir karar getirilmemeli bana kalırsa.

Demo

Nanitik
Yardımsever
Üye
Kaynakları atar mısın? Benim bildiğim Solenopsis fugax türünden 2mm daha büyük oluyor Solenopsis latro.
Tekrar ölçtüm, 5 mm civarında.
Solenopsis latro(Skala çizgisi 0,5 mm):

Ekli dosyalar

• Solenopsis-latro-sicula-a-b-e-Queen-regina-c-d-f-male-maschio-Monte-Pellegrino.ppm_1.png
    Solenopsis-latro-sicula-a-b-e-Queen-regina-c-d-f-male-maschio-Monte-Pellegrino.ppm_1.png
    296.4 KB · Görüntüleme: 8
Son düzenleme:

Demo

Nanitik
Yardımsever
Üye
Fotoğraftaki Solenopsis latro sicula, Türkiye’de Solenopsis latro forel alttürü bulunuyor.
İki alt tür arasında çok fark olacağını zannetmiyorum. Konu sahibinin attığı fotoğraftaki kraliçe 9mm, solenopsis latro ise 5 mm civarında; arada neredeyse 2 kat fark var. Ayrıca Türkiye’de solenopsis türlerinin hangi alt türlerinin olduğu yazan bir yer bulamadım ve bunun için yeterli araştırılma yapılmadığını düşünüyorum. Türkiye’de solenopsis latro forel alt türü bulunduğunun yazıldığı ya da gösterildiği siteyi ya da kaynağı gösterebilir misin?

Niko990

Media
Yardımsever
İlklerden
Üye
İki alt tür arasında çok fark olacağını zannetmiyorum. Konu sahibinin attığı fotoğraftaki kraliçe 9mm, solenopsis latro ise 5 mm civarında; arada neredeyse 2 kat fark var. Ayrıca Türkiye’de solenopsis türlerinin hangi alt türlerinin olduğu yazan bir yer bulamadım ve bunun için yeterli araştırılma yapılmadığını düşünüyorum. Türkiye’de solenopsis latro forel alt türü bulunduğunun yazıldığı ya da gösterildiği siteyi ya da kaynağı gösterebilir misin?
Fotoğraftaki kralçenin boyutu 9mm-10mm civarı (tahmini), Solenopsis fugax türünün boyutları ise 6mm-8mm sizin değinize göre Solenopsis Latro 5mm, o zaman hangi tür? Konu sahibi daha net fotoğraf ve boyut bilgisi atana kadar sadece tahmin yürütebiliriz ayrıca internet üzerinden de çok bir bilgi bulunmuyor zaten. ChatGPT ye Solenopsis Latro boyut bilgisini sorduğumda 8mm-10mm cevabını veriyor ki bu ne kadar doğru tartışılır.
Türkiye’deki Solenopsis türlerine dair kaynak:
https://www.researchgate.net/public...he_Ant_Fauna_of_Turkey_Hymenoptera_Formicidae

Enesersoy45

Minör
Yardımsever
Tespit Uzmanı
Üye
Carebara oertzeni 9-10mm iken Carebara oertzeni aeoila alt türü 5mm4-Figure5–6-1.png
Carebara oertzeni

casent0908911_d_1_high.jpg
Carebara oertzeni aeoila

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...