Solenopsis kraliçesi değil, trichomyrmex kraliçesi olduğunu düşünüyorum. Daha net görseller atabilir misin?Ekli dosyayı görüntüle 44416Ekli dosyayı görüntüle 44417En net böyle çekiyor. Kraliçe mi? Tahmini cinsi ne? Kraliçe olsa yeter.
Trichomyrmex abdomeni uzun oluyor ve bu kadarda şişkin durmuyor diye biiliyorum.Solenopsis kraliçesi değil, trichomyrmex kraliçesi olduğunu düşünüyorum. Daha net görseller atabilir misin?
Fotoğraftaki kraliçe 9 mm ve morfolojik yapısı da uyuyor, abdomen hariç.Trichomyrmex abdomeni uzun oluyor ve bu kadarda şişkin durmuyor diye biiliyorum.
Solenopsis latro, kaynaklara göre kraliçesi 4-5 mm.Solenopsis cinsi bir kraliçe. Boyutu Solenopsis fugax a göre büyük kalıyor. Tahminim, ne kadar yaygın olmasa da Solenopsis cf. latro olabileceği yönünde.
Kaynakları atarmısın? Benim bildiğim Solenopsis fugax türünden 2mm daha büyük oluyor Solenopsis latro.Solenopsis latro, kaynaklara göre kraliçesi 4-5 mm.
Tekrar ölçtüm, 5 mm civarında.Kaynakları atar mısın? Benim bildiğim Solenopsis fugax türünden 2mm daha büyük oluyor Solenopsis latro.
Fotoğraftaki Solenopsis latro sicula, Türkiye’de Solenopsis latro forel alttürü bulunuyor.Y
Tekrar ölçtüm, 5 mm civarında.
Solenopsis latro(Skala çizgisi 0,5 mm):
İki alt tür arasında çok fark olacağını zannetmiyorum. Konu sahibinin attığı fotoğraftaki kraliçe 9mm, solenopsis latro ise 5 mm civarında; arada neredeyse 2 kat fark var. Ayrıca Türkiye’de solenopsis türlerinin hangi alt türlerinin olduğu yazan bir yer bulamadım ve bunun için yeterli araştırılma yapılmadığını düşünüyorum. Türkiye’de solenopsis latro forel alt türü bulunduğunun yazıldığı ya da gösterildiği siteyi ya da kaynağı gösterebilir misin?Fotoğraftaki Solenopsis latro sicula, Türkiye’de Solenopsis latro forel alttürü bulunuyor.
Fotoğraftaki kralçenin boyutu 9mm-10mm civarı (tahmini), Solenopsis fugax türünün boyutları ise 6mm-8mm sizin değinize göre Solenopsis Latro 5mm, o zaman hangi tür? Konu sahibi daha net fotoğraf ve boyut bilgisi atana kadar sadece tahmin yürütebiliriz ayrıca internet üzerinden de çok bir bilgi bulunmuyor zaten. ChatGPT ye Solenopsis Latro boyut bilgisini sorduğumda 8mm-10mm cevabını veriyor ki bu ne kadar doğru tartışılır.İki alt tür arasında çok fark olacağını zannetmiyorum. Konu sahibinin attığı fotoğraftaki kraliçe 9mm, solenopsis latro ise 5 mm civarında; arada neredeyse 2 kat fark var. Ayrıca Türkiye’de solenopsis türlerinin hangi alt türlerinin olduğu yazan bir yer bulamadım ve bunun için yeterli araştırılma yapılmadığını düşünüyorum. Türkiye’de solenopsis latro forel alt türü bulunduğunun yazıldığı ya da gösterildiği siteyi ya da kaynağı gösterebilir misin?
Carebara oertzeni 9-10mm iken Carebara oertzeni aeoila alt türü 5mmİki alt tür arasında çok fark olacağını zannetmiyorum. Konu sahibinin attığı fotoğraftaki kraliçe 9mm, solenopsis latro ise 5 mm civarında; arada neredeyse 2 kat fark var. Ayrıca Türkiye’de solenopsis türlerinin hangi alt türlerinin olduğu yazan bir yer bulamadım ve bunun için yeterli araştırılma yapılmadığını düşünüyorum. Türkiye’de solenopsis latro forel alt türü bulunduğunun yazıldığı ya da gösterildiği siteyi ya da kaynağı gösterebilir misin?
Bildiğim kadarıyla carebara oertzeni 9-10mm değil, 4-5mm civarı.Carebara oertzeni 9-10mm iken Carebara oertzeni aeoila alt türü 5mmEkli dosyayı görüntüle 44468
Carebara oertzeni
Ekli dosyayı görüntüle 44469
Carebara oertzeni aeoila