Kraliçe mi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Ahmettin08

Yumurta
Üye
Kanatları var ama erkek mi yoksa çiftleşmedi mi emin değilim. Bir de evde parkenin üstünde gezerken buldum. Son olarak eğer kraliçe ise bunun türü nedir?

Ekli dosyalar

• IMG_20240823_141237.jpg
    IMG_20240823_141237.jpg
    36.8 KB · Görüntüleme: 57
Moderatör tarafında düzenlendi:

Niko990

Media
Yardımsever
İlklerden
Üye
Prenses derken çiftleşmemiş mi yani (bu işe yeni başlıyacağım için nerdeyse hiç bir şey bilmiyorum kusura bakma)
Daha kanat dökmediği için çiftleşip çiftleşmediği hakkında yorum yapamıyoruz o yüzden prenses deniyor. 1 hafta karanlık titreşimsiz bir ortamda bekletin kontrol etmeden, 1 haftanın sonunda yumurtlamışsa büyük ihtimal döllenmiştir.

Atreides

Pupa
Yardımsever
Üye
Neden pheidole açıklarmısınız hocam merak ettim.
Pheidole - Tetramorium ikilemine çok düştüm. Bende de Tetramorium olan bir kraliçenin Tetramorium mu Pheidole mi olduğu işçiler çıkınca ortaya çıkmıştı. Bundan dolayı biraz araştırma yapmıştım ama sonuç olarak benim kanım bu konuda en net bakacağımız şey petioledeki node bölgesinin eğimi ve kraliçenin yere yapışık olması. Eğer dediğim gibi node eğimli olursa ve kraliçe yere yakın duruyorsa pheidoledir diye yorumlarım.

ATHENA

Minör
Üye
Ya tetramoriom gibi ama bir yandan pheidole'yi andırıyor. Ama muhtemelen tetramoriom presmsesi.

Niko990

Media
Yardımsever
İlklerden
Üye
Pheidole - Tetramorium ikilemine çok düştüm. Bende de Tetramorium olan bir kraliçenin Tetramorium mu Pheidole mi olduğu işçiler çıkınca ortaya çıkmıştı. Bundan dolayı biraz araştırma yapmıştım ama sonuç olarak benim kanım bu konuda en net bakacağımız şey petioledeki node bölgesinin eğimi ve kraliçenin yere yapışık olması. Eğer dediğim gibi node eğimli olursa ve kraliçe yere yakın duruyorsa pheidoledir diye yorumlarım.
Hocam node eğimi ile cinsleri ayıramazsınız bu fotoğraflardan. Ayrıca yere yapışıklık durumu iki cinste de mevcut birşey.

pallidulaaa

Yumurta
Üye
Tartışmayı bitiriyorum. Tetramorium cinsi kraliçe, neden pheidole değil derseniz abdomene bakabilirsiniz. Bu abdomen yapısı sadece tetrada var ve thoraxın yere yakınlığında tetramorium olduğunu destekliyor.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...