Prenses derken çiftleşmemiş mi yani (bu işe yeni başlıyacağım için nerdeyse hiç bir şey bilmiyorum kusura bakma)Tetramorium sp. cinsi prenses.
Daha kanat dökmediği için çiftleşip çiftleşmediği hakkında yorum yapamıyoruz o yüzden prenses deniyor. 1 hafta karanlık titreşimsiz bir ortamda bekletin kontrol etmeden, 1 haftanın sonunda yumurtlamışsa büyük ihtimal döllenmiştir.Prenses derken çiftleşmemiş mi yani (bu işe yeni başlıyacağım için nerdeyse hiç bir şey bilmiyorum kusura bakma)
Peki teşekkürlerDaha kanat dökmediği için çiftleşip çiftleşmediği hakkında yorum yapamıyoruz o yüzden prenses deniyor. 1 hafta karanlık titreşimsiz bir ortamda bekletin kontrol etmeden, 1 haftanın sonunda yumurtlamışsa büyük ihtimal döllenmiştir.
Daha net fotoğraflar atarsanız net bir tespit yapılabilir.Kanatları var ama erkek mi yoksa çiftleşmedi mi emin değilim. Bir de evde parkenin üstünde gezerken buldum. Son olarak eğer kraliçe ise bunun türü nedir?
Pheidole prensesi. Yanlış çözümlenmiş eski fotoğraftan dolayı.
Neden Pheidole açıklar mısınız hocam merak ettim.Pheidole prensesi. Yanlış çözümlenmiş eski fotoğraftan dolayı.
O yüzden değiştirdim zaten yazıyı.Bu aynı kraliçenin farklı bir fotoğrafı. Farklı bir kraliçe değil zaten![]()
Pheidole - Tetramorium ikilemine çok düştüm. Bende de Tetramorium olan bir kraliçenin Tetramorium mu Pheidole mi olduğu işçiler çıkınca ortaya çıkmıştı. Bundan dolayı biraz araştırma yapmıştım ama sonuç olarak benim kanım bu konuda en net bakacağımız şey petioledeki node bölgesinin eğimi ve kraliçenin yere yapışık olması. Eğer dediğim gibi node eğimli olursa ve kraliçe yere yakın duruyorsa pheidoledir diye yorumlarım.Neden pheidole açıklarmısınız hocam merak ettim.
Bana geç geldi hocam kusura bakmayın fark etmedim.O yüzden değiştirdim zaten yazıyı.
Hocam node eğimi ile cinsleri ayıramazsınız bu fotoğraflardan. Ayrıca yere yapışıklık durumu iki cinste de mevcut birşey.Pheidole - Tetramorium ikilemine çok düştüm. Bende de Tetramorium olan bir kraliçenin Tetramorium mu Pheidole mi olduğu işçiler çıkınca ortaya çıkmıştı. Bundan dolayı biraz araştırma yapmıştım ama sonuç olarak benim kanım bu konuda en net bakacağımız şey petioledeki node bölgesinin eğimi ve kraliçenin yere yapışık olması. Eğer dediğim gibi node eğimli olursa ve kraliçe yere yakın duruyorsa pheidoledir diye yorumlarım.
Yardımcı olurmu bilmiyorum ama çok hareketli değil hanfendi daha doğrusu epey hantalHocam node eğimi ile cinsleri ayıramazsınız bu fotoğraflardan. Ayrıca yere yapışıklık durumu iki cinste de mevcut birşey.