Camponotus SP. Kraliçe ama daha farklı açılardan daha net foto atarsanız iyi olur.Sırtı daha büyük kraliçe olabilir mi?
Hemen düzeltiyorum yorumumu teşekkürlerEvet kraliçe. Messor değil. Camponotus gibi gözüküyor daha net fotoğrafla kesin yargıya ulaşılır.
Ne demek kardeşim.Hepinize çok teşekkür ederim
Bana kalırsa Camponotus kraliçesi değil. Boyutu çok küçük. Kraliçe mi onu da anlamadım. Kraliçeye benziyor ama cins yorumunda bulunamayacağım.Sırtı daha büyük kraliçe olabilir mi?
Net camponotus SP. Kraliçesi lateralis grubundan olabilir. Yanı kısacası her camponotus büyük olmaz zorunda değil yani bu cinsin 10.000 den fazla türü var. Örneğin camponotus lateralis küçük bir tür.Bana kalırsa Camponotus kraliçesi değil. Boyutu çok küçük. Kraliçe mi onu da anlamadım. Kraliçeye benziyor ama cins yorumunda bulunamayacağım.
Yanında parmağı var başparmağı desek bile bence baya küçük. Ama yine de dorudur bişey diyemem.Net camponotus SP. Kraliçesi lateralis grubundan olabilir. Yanı kısacası her camponotus büyük olmaz zorunda değil yani bu cinsin 10.000 den fazla türü var. Örneğin camponotus lateralis küçük bir tür.
Açık ve net camponotus SP. Kraliçe. Lasius değil parazitik hiç değil. Klasik camponotus kafa yapısı ve kamburu.Evet küçük türleri de var ama ben de hiç camponotusa benzetemedim aslında fotoğraf çok net değil bir şey anlaşılmıyor oyüzden bu fikrlerimiz ayrılıyor.Daha çok lasiusun parazitik bir türü gibi geldi bana ama bilemiyorum net değil.Kraliçe olduğu kesin ama cinsten emin olamıyorum hayvanın silüeti var sadece.
Açık ve net bir şey söyleyemeyiz çünkü görsel açık ve net olan bir şey değil. Sadece karartı var ve şırıngadan çekilmiş. Net görseller yüklerse konu sahibi arkadaş bir şeyler söyleyebiliriz belki.Açık ve net camponotus SP. Kraliçe. Lasius değil parazitik hiç değil. Klasik camponotus kafa yapısı ve kamburu.
10.000 çok ama çok abartı bir sayı dayanağı bile yok. Antwiki sayfasında incelerseniz bu zamana kadar 1.504 Camponotus türü kaydedilmiştir. Küçük dediğiniz Camponotus lateralis kraliçesi bile 8-10 mm arasında bir boyuta sahip. Görseldeki kraliçe bu sayıya bile uzak 4-5 mm arası bir şey.Net camponotus SP. Kraliçesi lateralis grubundan olabilir. Yanı kısacası her camponotus büyük olmaz zorunda değil yani bu cinsin 10.000 den fazla türü var. Örneğin camponotus lateralis küçük bir tür.
Tür sayısı olarak haklısın, aklımda öyle kalmış. Fakat lateralis grubundan olabileceğini söyledim yani zaten lateralis küçük sanctus, festai ve herculanus gibi türlere göre yani arkadaşın dediği yanlış küçük olduğu için Camponotus olamaz diye bir genelleme yapamayız demek istediğim bu.Açık ve net bir şey söyleyemeyiz çünkü görsel açık ve net olan bir şey değil. Sadece karartı var ve şırıngadan çekilmiş. Net görseller yüklerse konu sahibi arkadaş bir şeyler söyleyebiliriz belki.
10.000 çok ama çok abartı bir sayı dayanağı bile yok. Antwiki sayfasında incelerseniz bu zamana kadar 1.504 Camponotus türü kaydedilmiştir. Küçük dediğiniz Camponotus lateralis kraliçesi bile 8-10 mm arasında bir boyuta sahip. Görseldeki kraliçe bu sayıya bile uzak 4-5 mm arası bir şey.