Kraliçe mi?

zakzak

Yumurta
Üye
formica rufa kraliçesi yuvadan uzakda bulduysan büyük bir ihtimalle döllenmiştir

yinzero

Yumurta
Üye
Türünü formica diye düşünüyorum ama emin değilim daha bilgili arkadaşlar yardımcı olabilir. Kraliçe diyemeyiz ama prenses olduğu kesin. Yani kraliçe adayı, çiftleşip çiftleşmediğini anlamak için bekleyip görmekten başka bir yolun yok hocam. Umarım çiftleşmiştir.
Hocam şu an minik bir tüpte kaç gün içinde eğer kraliçeyse yumurta verir

Gökdennz

Nanitik
Üye
Hocam şu an minik bir tüpte kaç gün içinde eğer kraliçeyse yumurta verir
1 hafta hiç rahatsız etmeden karanlık ve titreşimsiz bir yerde beklet yumurta verirse kalsın ama yine de döllenmiş olduğunu göstermez verimsiz de olabilir yumurtaları, eğer yumurta vermezse bence sal hatta kaçmaya aşırı meyilli ise pamuğu fazlasıyla oymuş ise kesin sal diyebilirim.

yinzero

Yumurta
Üye
1 hafta hiç rahatsız etmeden karanlık ve titreşimsiz bir yerde beklet yumurta verirse kalsın ama yine de döllenmiş olduğunu göstermez verimsiz de olabilir yumurtaları, eğer yumurta vermezse bence sal hatta kaçmaya aşırı meyilli ise pamuğu fazlasıyla oymuş ise kesin sal diyebilirim.
Anladım hocam birde ben biraz su ve pamuk koydum tüpüne ama suyu az koymuşum sıkıntı olur mu

Gökdennz

Nanitik
Üye
Anladım hocam birde ben biraz su ve pamuk koydum tüpüne ama suyu az koymuşum sıkıntı olur mu
Ne kadar az var? Manüel transfer yapman gerekebilir şimdilik sıkıntı olmaz. 1 Hafta bekle sonra bakarsın transfer işine, 1 hafta sadece pamuk bile ıslak kalsa yeter.

yinzero

Yumurta
Üye
Ne kadar az var? Manüel transfer yapman gerekebilir şimdilik sıkıntı olmaz. 1 Hafta bekle sonra bakarsın transfer işine, 1 hafta sadece pamuk bile ıslak kalsa yeter.
Bugün 15 saniye baktım. Canlı, sağlıklı fakat hareket etmiyor. Duruyor sadece kanatlarında hafif sararmalar var gibi

Barkın

Süper Koloni
Yardımsever
Üye
formica rufa kraliçesi yuvadan uzakda bulduysan büyük bir ihtimalle döllenmiştir
Rufa olduğunu nasıl anladınız anlatın bizde aydınlanalım. Benim bildiğim rufa gruptaki kraliçelerin abdomenleri vücuduna oranla küçük kalıyor. Bu kraliçede nedense abdomen büyük.
15107790162_e46a169262_b.jpg

Formica-rufibarbis2-scaled.jpg

yinzero

Yumurta
Üye
Rufa olduğunu nasıl anladınız anlatın bizde aydınlanalım. Benim bildiğim rufa gruptaki kraliçelerin abdomenleri vücuduna oranla küçük kalıyor. Bu kraliçede nedense abdomen büyük.

Hocam ben biraz araştırdım ne olabilir diye yaşadığım çevredeki türlere baktım Camponotus diye düşünüyorum.

zakzak

Yumurta
Üye

fotoğrafı yakınlaştırım, camponotusmuş tamam.

Moderatör tarafında düzenlendi: