Evet bu tahmin doğru.Ben Cataglyphis kraliçesi olduğunu düşünüyorum.
Cata larda kafa yapısı büyüktür zaten cata larda majör ile kraliçe zor anlaşılır (mikro kamera ile kolay)Componotus majorü hocam.(düzenleme) Daha net fotoğraf atabiliyor musunuz? Kendimden şüphe ettim sonra, daha deneyimli arkadaşlar söylese daha doğru olur. Ama kafa yapısı ve boyutu majormüş gibi geldi bana.
Yanlış, Cataglyphis'lerde -tıpkı diğer cinslerde olduğu gibi- büyük, yapılı ve geniş thoraxtan kolaylıkla ayrım yapılabilir.Cata larda kafa yapısı büyüktür zaten cata larda majör ile kraliçe zor anlaşılır (mikro kamera ile kolay)
Evet fakat dikkatli bakmak gerekiyor örneğin eski bir cata kolonim vardı ( maalesef öldü) zor anlaşılıyorduYanlış, Cataglyphis'lerde -tıpkı diğer cinslerde olduğu gibi- büyük, yapılı ve geniş thoraxtan kolaylıkla ayrım yapılabilir.
Evet, mümkünse nanitik bulun diyeceğim ama bulunmaz. Küçük işçilerden seçip ekleyin.Ekli dosyayı görüntüle 37120
buyurun hocam daha net bir fotoğraf ilk fotograftaki baska bir kraliçeydi ikisini karsilastirdigimda bir fark yok şimdiki sorum işçi eklemesi yapmalı mıyım?
Eklenmesi tavsiye edilir mümkünse bulduğunuz yerdeki kolonilerden birini seçip ondan işçi eklemesi yapınbende bulduğum yerin yanında bir koloniden aldım hemen kabul etti tavsiye ederimEkli dosyayı görüntüle 37120
buyurun hocam daha net bir fotoğraf ilk fotograftaki baska bir kraliçeydi ikisini karsilastirdigimda bir fark yok şimdiki sorum işçi eklemesi yapmalı mıyım?
Bulduğunuz alandan ekleyin dememin sebebi o koloniden çıkma olasılığıdır. Yoksa tabikide diğer kolonilerdende ekleyebilirsiniz ama risk her türlü var 🙃bulduğum yerden olması şart mıdır dün piknik alaninda buldum kraliçeyi simdi evin cevresinde bir yerden işçi topladim 1 minor 1 major. Nodus türünü beslemeyi çok istiyorum kraliçeye zarar grlsin istemiyorum