Bir şey sorabilir miyim bu karıncayı biraz önce bulduğumda hemen bir test tüpüne koydum ancak içinde pamuk ve su yok kaçmasın diye hemen yanımda olan bir peçeteyle de ağzını kapattım. Tüpün içinde stresli bir şekilde koşuşturuyordu. Şimdi onu başka bir kaba alıp tüpü uygun bir hale getirdikten sonra geri koysam karıncayı çok strese sokmuş olur muyum?Lasius cinsi prenses.
Yeni bulduğunuzdan zaten şuanda tüpü yuva olarak benimsemiş degil yani bir şey olmaz.Bir şey sorabilir miyim bu karıncayı biraz önce bulduğumda hemen bir test tüpüne koydum ancak içinde pamuk ve su yok kaçmasın diye hemen yanımda olan bir peçeteyle de ağzını kapattım. Tüpün içinde stresli bir şekilde koşuşturuyordu. Şimdi onu başka bir kaba alıp tüpü uygun bir hale getirdikten sonra geri koysam karıncayı çok strese sokmuş olur muyum?
Karıncayı ilk bulduğun anda strese girmesi önemli değil. Karıncayı hazır test tüpüne alıp güvenebileceği bir ortam oluşturduktan sonra strese sokmamak gerekir ki yumurtlasın yada yumurtalarını yemesin.Bir şey sorabilir miyim bu karıncayı biraz önce bulduğumda hemen bir test tüpüne koydum ancak içinde pamuk ve su yok kaçmasın diye hemen yanımda olan bir peçeteyle de ağzını kapattım. Tüpün içinde stresli bir şekilde koşuşturuyordu. Şimdi onu başka bir kaba alıp tüpü uygun bir hale getirdikten sonra geri koysam karıncayı çok strese sokmuş olur muyum?
Değil hocamBen plegiolopis cinsi bir kraliçeye benzettim ama ne kadar doğrudur emin değilim.
Hocam peki eğer çiftleşmişse kanatlarını yaklaşık kaç gün sonra döker. Çarşamba çekmeceye bıraktığımdan beri kontrol etmedim.Değil hocam
Bilemeyiz mesela ben dun bi kanatlı buldum çiftleşdiğinden emindim bugün kanat atmış kanat atmayada bilir kraliçeHocam peki eğer çiftleşmişse kanatlarını yaklaşık kaç gün sonra döker. Çarşamba çekmeceye bıraktığımdan beri kontrol etmedim.