Kraliçe mi ve türü ne

Chaprix

Nanitik
Deneyimli Hobici
Üye
Cataglyphis nodus kraliçesi. işçi eklemeniz gerekli arkadaşın dediği gibi kolay bir tür değil. en iyi şekilde bakabilmek için ytong formicarium gerekli. çok az bi harcama yapmanız gerekiyor. onun dışında işçi eklemesi sizi yorabilir. başka da zor bir tarafı yok gözünüzü korkutmasın :). karınca çiftliğim kanalında hem işçi ekleme hemde ytong formicarium yapma videoları var. ordan izleyip bilgilenebilirsiniz. forumda da rehber kısmı var. başarılar dilerim, iyi hobiler.

Adamınbiri

Larva
Üye
Cataglyphis nodus kraliçesi. işçi eklemeniz gerekli arkadaşın dediği gibi kolay bir tür değil. en iyi şekilde bakabilmek için ytong formicarium gerekli. çok az bi harcama yapmanız gerekiyor. onun dışında işçi eklemesi sizi yorabilir. başka da zor bir tarafı yok gözünüzü korkutmasın :). karınca çiftliğim kanalında hem işçi ekleme hemde ytong formicarium yapma videoları var. ordan izleyip bilgilenebilirsiniz. forumda da rehber kısmı var. başarılar dilerim, iyi hobiler.
İşçi eklemek zorunlu değil işçi eklemeden yumurta alan çok kişi gördüm

TREmir

Yumurta
Üye
1 yıldan fazladır katınca besliyorum ve 4 kolonim var önceden yaptığım deneme amaçlı ytong formikaryum yaptım işçi ekleme konusunda sizin deneyiminiz varsa anlata bilirmisiniz? Cevaplar için teşekkür ederim.

Emre52ege52

Nanitik
Üye
Birde ilk başta nereye koyuyum tüp mü ytong mu?
Tüpe koyun ilk basta yerine bı alışsın yumurtalar larva olduktan sonra haftada 2 gün un kurdu ile besleyin o sırada işçi eklemeyi deneyebilirsiniz yada yerine alıştıktan sonra da işçi ekleyebilirsiniz yanlız aynı tür işçi olmasına dikkat et ve rengi daha oturmamış dışarda olan küçük işçileri ekleyebilirsiniz