Kraliçe mi ve cinsi/türü nedir?
(Kusura bakmayın kamera kalitesi için)
(Kusura bakmayın kamera kalitesi için)
Ekli dosyalar
Moderatör tarafında düzenlendi:
TesekkurlerTetramorium Caespitum, muhtemelen ama Carebara'da olabilir.
TesekkurlerTetramorium sp. Kraliçesi
Carebara değil. Tek Tetramorium türü de Caespitum değil. Farklı türler olabilir.Tetramorium Caespitum, muhtemelen ama Carebara'da olabilir.
Abdomen sarı belli olmaz ama bende zaten muhtemelen Tertramorium yazdım oraya çok azda olsa Carebarda olabilirCarebara değil. Tek Tetramorium türü de Caespitum değil. Farklı türler olabilir.
Carebara olmadığı yeterince net, o konuda bir şüphe yok.Abdomen sarı belli olmaz ama bende zaten muhtemelen Tertramorium yazdım oraya çok azda olsa Carebarda olabilir
Tetramorium'u da Carebara'yı da bulup fotoğrafladım zaten, konumu inceleyebilirsiniz. Yani bu konuyu bana fotoğraflarla anlatmanıza gerek yok. Ülkemizdeki tek Carebara türü olan Carebara Oertzeni de bu fotoğraftaki kraliçe değil. Kafa yapısı daha farklıdır. Bir de alttaki Carebara, Tetramorium değil. Onu da yanlış yazmışsınız. Nereden tutsam elimde kalır. Yani siz Google'dan benzerliklerine bakmış olabilirsiniz, ben iki canlıyı da profesyonel ortamda makro çeken biri ve yanyana koyup inceleyen biri olarak söylüyorum. Bu konuda paylaşılan canlı Carebara değil.Tetramorium ve carebara arasındaki benzerlik:
Ekli dosyayı görüntüle 37906Ekli dosyayı görüntüle 37907
Alttaki Tetramorium Caespitum üstteki Carebara sp. 'dir
Canlıyı İnaturalist'te bizzat arkadaşım ve ben paylaştık. Yazdığında karşına benim fotoğrafımın çıkması şaşırtıcı bir konu değil. Tetramorium Galaticum'u da Türkiye'de ilk makro çekimini yapan kişiyim. Google'da aratırsan yine benim fotoğrafım çıkar, İnaturalist'te paylaştık çünkü. Ayrıca buradaki herkes beni tanır ve fotoğraflarımın bizzat bana ait olduğunu, hiçbir yerden alınma olmadığını bilirler. 2 yıldır bu forumda çekimlerimin ve gelişimimin her sürecini paylaşıyorum.
Bu konuda haklı olabilirsin ama tek carebara turu o değil carebara naraları varCanlıyı İnaturalist'te bizzat arkadaşım ve ben paylaştık. Yazdığında karşına benim fotoğrafımın çıkması şaşırtıcı bir konu değil. Tetramorium Galaticum'u da Türkiye'de ilk makro çekimini yapan kişiyim. Google'da aratırsan yine benim fotoğrafım çıkar, İnaturalist'te paylaştık çünkü. Ayrıca buradaki herkes beni tanır ve fotoğraflarımın bizzat bana ait olduğunu, hiçbir yerden alınma olmadığını bilirler. 2 yıldır bu forumda çekimlerimin ve gelişimimin her sürecini paylaşıyorum.
~Türkiye Karınca Cinsleri Fotoğraf Koleksiyonu~
Başlamadan önce ricam konu içerisine hiçbir mesaj atmayın lütfen. Konunun bölünmesini istemiyorum. -Messor:karincaciftligim.com
Bide bir tane tetra turum var ne kadar baksana anlayamadım simsiyah bi baksanCanlıyı İnaturalist'te bizzat arkadaşım ve ben paylaştık. Yazdığında karşına benim fotoğrafımın çıkması şaşırtıcı bir konu değil. Tetramorium Galaticum'u da Türkiye'de ilk makro çekimini yapan kişiyim. Google'da aratırsan yine benim fotoğrafım çıkar, İnaturalist'te paylaştık çünkü. Ayrıca buradaki herkes beni tanır ve fotoğraflarımın bizzat bana ait olduğunu, hiçbir yerden alınma olmadığını bilirler. 2 yıldır bu forumda çekimlerimin ve gelişimimin her sürecini paylaşıyorum.
~Türkiye Karınca Cinsleri Fotoğraf Koleksiyonu~
Başlamadan önce ricam konu içerisine hiçbir mesaj atmayın lütfen. Konunun bölünmesini istemiyorum. -Messor:karincaciftligim.com
Bak daha demin çektiğim bir fotoğrafın konuyu hiç bilmeden bana ait olmadığını, Google'dan alarak kendiminmiş gibi anlattığımı iddia ettin. Bu bir saygısızlıktı, şimdi haklısın diyorsun. Ayrıca Carebara'nın tek türünün Carebara Oertzeni olduğunu iddia etmedim. Türkiye'de tespit edilen ve kayda geçilen tek Carebara türünün Carebara Oertzeni olduğunu söyledim ki kaynaklar beni doğruluyor. Dolayısıyla konudaki canlıyla tüm Carebara türlerini karşılaştırmam söz konusu değil, Türkiye'de var olan Carebara Oertzeni ile karşılaştırmam yeterli.Bu konuda haklı olabilirsin ama tek carebara turu o değil carebara naraları var