8 tane buldum, 4-2-1-1 şeklinde ayırdım. Kraliçeyse türü nedir ve multiye uygun mudur
Tetramorium sp. multiye yatkın bir tür değil.8 tane buldum, 4-2-1-1 şeklinde ayırdım. Kraliçeyse türü nedir ve multiye uygun mudur
Tetramorium sp. multiye yatkın bir tür değil.8 tane buldum, 4-2-1-1 şeklinde ayırdım. Kraliçeyse türü nedir ve multiye uygun mudur
Hepsi Tetramorium gibi gözüküyor hepsini ayırabilirsiniz.Hangilerinin multi açısından uyumlu olduğunu nasıl anlayabilirim? Şu an yanımda 3 tane test tüpü vardı 4-2-2 şeklinde rastgele dağıttım aceleyle. İlk başta sos kabında dururken bi tanesi kıvrılıp ölü taklidi yapıyordu tüpe geçince canlandı bi de.
Yanımda ekstra tüp yok yarın öğlene kadar birlikte durabilirler mi?Hepsi Tetramorium gibi gözüküyor hepsini ayırabilirsiniz.
Durabilirler hatta ilk işçi çıkana kadar dururlar ama ilk işçi çıktıktan sonra bir kraliçe baskınlık kurar ve diğer kraliçeler ölür.Yanımda ekstra tüp yok yarın öğlene kadar birlikte durabilirler mi?
Anladım çok teşekkür ederimDurabilirler hatta ilk işçi çıkana kadar dururlar ama ilk işçi çıktıktan sonra bir kraliçe baskınlık kurar ve diğer kraliçeler ölür.
Hocam onun zamanı değil şuan.Solenopsis fugax olabilir mi acaba? Abdomen rengi tetralara göre fazla renkli gibi geldi. Kafama takıldığı için sormadan geçmek istemedim.
O hangi dönemde uçuyorHocam onun zamanı değil şuan.
Sonbahar hatta belki kış.O hangi dönemde uçuyor
hocam multiye yatkın değil demişsiniz ama çoğu türe göre multi yapmak daha kolay diye biliyorumTetramorium sp. multiye yatkın bir tür değil.
hocam peki o dönemlerde solenopsis fugax bulmak için hava koşularının nasıl olması gerekliSonbahar hatta belki kış.
Hayır değil hocam.İsterseniz tetramorium rehberine bakanilirsiniz belki yazıyordur.hocam multiye yatkın değil demişsiniz ama çoğu türe göre multi yapmak daha kolay diye biliyorum
hocam peki o dönemlerde solenopsis fugax bulmak için hava koşularının nasıl olması gerekli
Dediğim gibi ilk işçi çıktıktan sonra denge bozulur, 1 kraliçe baskın gelir diğer kraliçeler ya dışlanır yada öldürülür.hocam multiye yatkın değil demişsiniz ama çoğu türe göre multi yapmak daha kolay diye biliyorum
hocam peki o dönemlerde solenopsis fugax bulmak için hava koşularının nasıl olması gerekli
Ağustos-sonu ile başlayıp Ekim-Kasım ayına kadar uçuşları olur. "Hatta belki kış" dediğiniz için.@Ares niçin dislike işareti bıraktınız düzeltir misiniz hatamı?
Benim kendi deneyimim tabi değişebilir ama yaklaşık 3 saat 4 tanesini birlikte tutuyordum baktığımda sadece 5 tane kanat ve 1 kraliçe görebildim bilginiz olsun.Yanımda ekstra tüp yok yarın öğlene kadar birlikte durabilirler mi?
Dün saat 20.00 gibi hepsini aynı yerden buldum. Şu ana kadar bi sıkıntı görmedim.Benim kendi deneyimim tabi değişebilir ama yaklaşık 3 saat 4 tanesini birlikte tutuyordum baktığımda sadece 5 tane kanat ve 1 kraliçe görebildim bilginiz olsun.