İlk bulduğumda uçmaya çalışıyordu ama uçamıyordu, bende herhalde uçuşunu tamamlamıştır diye aldım. Döllenmemiş olduğunu nereden anladınız?Messor alatesi. Döllenmiş olmayabilir. Uygun ortamı hazırlayın ve yumurtlamasını bekleyin.
Döllenmiş de olabilir döllenmemiş de olabilir .Normalde karıncalar döllendiğinde kanat döker ancak bazı karıncalar döllenmiş olsa bile uzun süreler kanat dökmeyebiliyor.Birkaç hafta içinde uygun ortamı sağladığınız halde yumurtlamazsa doğaya salmanızı öneririm.İlk bulduğumda uçmaya çalışıyordu ama uçamıyordu, bende herhalde uçuşunu tamamlamıştır diye aldım. Döllenmemiş olduğunu nereden anladınız?
Orada bir tane de kanatsız vardı, aynı boyutlardaydı. Ama ben garanti olsun diye bunu almak istedimDöllenmiş de olabilir döllenmemiş de olabilir .Normalde karıncalar döllendiğinde kanat döker ancak bazı karıncalar döllenmiş olsa bile uzun süreler kanat dökmeyebiliyor.Birkaç hafta içinde uygun ortamı sağladığınız halde yumurtlamazsa doğaya salmanızı öneririm.
Eğer kraliçe olduğuna eminseniz ve koloni sahibi olmak istiyorsanız kanatsız olanı almak daha garantidir.Kanatsız kraliçe karıncalar %99 ihtimalle döllenmiş olur.Kanatlıların döllenmiş olma ihtimali düşüktür.Ama dediğim gibi bir ihtimal var yine de.Orada bir tane de kanatsız vardı, aynı boyutlardaydı. Ama ben garanti olsun diye bunu almak istedim
Onu istemeden denemiş oldum😅 kraliçeyi ilk bulduğumda iş çıkış saatine yakındı, dükkanı toparlarken gördüm. Bir zımba kutusunun içine koydum ve masaya bıraktım. Bantlamıştı. Ama bant çıkmiş. Kraliçeyi bulduğumda yerdeydi.Barkın abiden öğrendiğim tekniği yap kraliçeyi 1-2 metre yükseklikten aşağı atın uçuyorsa döllenmemiştir uçmayıp düşüyorsa döllenmiştir.
Kraliçeye uygun ortam yapın haftada 1-2 kontrol edin. Yanlış hatırlamıyorsam bazı kraliçelerde yumurtlasa bile yumurtadan işçi çıkmıyor yani hayvan bi nevi tam döllenmemiş oluyor.
Tekrar bulduğumda*Onu istemeden denemiş oldum😅 kraliçeyi ilk bulduğumda iş çıkış saatine yakındı, dükkanı toparlarken gördüm. Bir zımba kutusunun içine koydum ve masaya bıraktım. Bantlamıştı. Ama bant çıkmiş. Kraliçeyi bulduğumda yerdeydi.
Muhtemelen döllenmemiştir. Döllenmiş kraliçeler kanatlarını çok yüksek ihtimalle dökerler. Kanatlarını dökmüş kraliçeler döllenme döngüsünÿ tamamlamış ve yuva aramaya hazırdırlar. Muhtemelen aldığınız bu kraliçe uçuşunu yapacaktı, ardından döllenip kanatlarını dökecekti ancak sanırım biraz talihsizlik olmuş ve döllenmeden almışsınız. Sağlık olsun, sezon daha yeni başlıyor.İlk bulduğumda uçmaya çalışıyordu ama uçamıyordu, bende herhalde uçuşunu tamamlamıştır diye aldım. Döllenmemiş olduğunu nereden anladınız?
Üstteki doğru bir yöntem değil. Her zaman buna güvenmeyin. Uçmuyorsa döllenmiştir diye bir şey işten bile değil. Ancak uçarsa o zaman belki çıkarım yapabilirsiniz.Barkın abiden öğrendiğim tekniği yap kraliçeyi 1-2 metre yükseklikten aşağı atın uçuyorsa döllenmemiştir uçmayıp düşüyorsa döllenmiştir.
Kraliçeye uygun ortam yapın haftada 1-2 kontrol edin. Yanlış hatırlamıyorsam bazı kraliçelerde yumurtlasa bile yumurtadan işçi çıkmıyor yani hayvan bi nevi tam döllenmemiş oluyor.
Haklısınız Barkın abi onuda demişti yazmayı unutmuşumÜstteki doğru bir yöntem değil. Her zaman buna güvenmeyin. Uçmuyorsa döllenmiştir diye bir şey işten bile değil. Ancak uçarsa o zaman belki çıkarım yapabilirsiniz.
Haklısınız Barkın abi onuda demişti yazmayı unutmuşum![]()
Bu gün biraz daha bakıcam, eğer başka da bulursam onu alır diğerini bırakırımÜstteki doğru bir yöntem değil. Her zaman buna güvenmeyin. Uçmuyorsa döllenmiştir diye bir şey işten bile değil. Ancak uçarsa o zaman belki çıkarım yapabilirsiniz.