Kraliçe mi türü nedir?

BlackCklal

Yumurta
Üye
Istambul Ferhatpaşa saat 16.30-40 arası. Kraliçe olduğuna %85 eminim ama yine de garantilemek istedim.

Ekli dosyalar

• 20240327_180834.jpg
    20240327_180834.jpg
    48.3 KB · Görüntüleme: 21
  • 20240327_180833.jpg
    20240327_180833.jpg
    55.8 KB · Görüntüleme: 21
  • 20240327_180840.jpg
    20240327_180840.jpg
    54.2 KB · Görüntüleme: 21

el4nce

Süper Koloni
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Messor alatesi. Döllenmiş olmayabilir. Uygun ortamı hazırlayın ve yumurtlamasını bekleyin.

Çözüm

Markusty

Yumurta
Üye
İlk bulduğumda uçmaya çalışıyordu ama uçamıyordu, bende herhalde uçuşunu tamamlamıştır diye aldım. Döllenmemiş olduğunu nereden anladınız?
Döllenmiş de olabilir döllenmemiş de olabilir .Normalde karıncalar döllendiğinde kanat döker ancak bazı karıncalar döllenmiş olsa bile uzun süreler kanat dökmeyebiliyor.Birkaç hafta içinde uygun ortamı sağladığınız halde yumurtlamazsa doğaya salmanızı öneririm.

BlackCklal

Yumurta
Üye
Döllenmiş de olabilir döllenmemiş de olabilir .Normalde karıncalar döllendiğinde kanat döker ancak bazı karıncalar döllenmiş olsa bile uzun süreler kanat dökmeyebiliyor.Birkaç hafta içinde uygun ortamı sağladığınız halde yumurtlamazsa doğaya salmanızı öneririm.
Orada bir tane de kanatsız vardı, aynı boyutlardaydı. Ama ben garanti olsun diye bunu almak istedim

Markusty

Yumurta
Üye
Orada bir tane de kanatsız vardı, aynı boyutlardaydı. Ama ben garanti olsun diye bunu almak istedim
Eğer kraliçe olduğuna eminseniz ve koloni sahibi olmak istiyorsanız kanatsız olanı almak daha garantidir.Kanatsız kraliçe karıncalar %99 ihtimalle döllenmiş olur.Kanatlıların döllenmiş olma ihtimali düşüktür.Ama dediğim gibi bir ihtimal var yine de.

Mustafay

Pupa
Üye
Barkın abiden öğrendiğim tekniği yap kraliçeyi 1-2 metre yükseklikten aşağı atın uçuyorsa döllenmemiştir uçmayıp düşüyorsa döllenmiştir.
Kraliçeye uygun ortam yapın haftada 1-2 kontrol edin. Yanlış hatırlamıyorsam bazı kraliçelerde yumurtlasa bile yumurtadan işçi çıkmıyor yani hayvan bi nevi tam döllenmemiş oluyor.

BlackCklal

Yumurta
Üye
Barkın abiden öğrendiğim tekniği yap kraliçeyi 1-2 metre yükseklikten aşağı atın uçuyorsa döllenmemiştir uçmayıp düşüyorsa döllenmiştir.
Kraliçeye uygun ortam yapın haftada 1-2 kontrol edin. Yanlış hatırlamıyorsam bazı kraliçelerde yumurtlasa bile yumurtadan işçi çıkmıyor yani hayvan bi nevi tam döllenmemiş oluyor.
Onu istemeden denemiş oldum😅 kraliçeyi ilk bulduğumda iş çıkış saatine yakındı, dükkanı toparlarken gördüm. Bir zımba kutusunun içine koydum ve masaya bıraktım. Bantlamıştı. Ama bant çıkmiş. Kraliçeyi bulduğumda yerdeydi.

el4nce

Süper Koloni
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
İlk bulduğumda uçmaya çalışıyordu ama uçamıyordu, bende herhalde uçuşunu tamamlamıştır diye aldım. Döllenmemiş olduğunu nereden anladınız?
Muhtemelen döllenmemiştir. Döllenmiş kraliçeler kanatlarını çok yüksek ihtimalle dökerler. Kanatlarını dökmüş kraliçeler döllenme döngüsünÿ tamamlamış ve yuva aramaya hazırdırlar. Muhtemelen aldığınız bu kraliçe uçuşunu yapacaktı, ardından döllenip kanatlarını dökecekti ancak sanırım biraz talihsizlik olmuş ve döllenmeden almışsınız. Sağlık olsun, sezon daha yeni başlıyor. :)

el4nce

Süper Koloni
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Üstteki doğru bir yöntem değil. Her zaman buna güvenmeyin. Uçmuyorsa döllenmiştir diye bir şey işten bile değil. Ancak uçarsa o zaman belki çıkarım yapabilirsiniz.

BlackCklal

Yumurta
Üye