Camponotus kraliçesiArkadaşlar merhaba, az önce buldum türü nedir acaba?
izmirdeyim 2 3 saat piknik alanında gezdim sadece bunu buldum. 1 ay önce geldiğimde 2 tane sanctus bulmuştum. türü nedir lütfen yardımcı olur musunuzHocam resimdeki türden başka buldunuz mu? Birde hangi şehirdesiniz acaba?
ya yeni başladım da hobiye cahilce konuşuyorsam affolaHocam nasıl tür belirleyelim 49 tane tür içerisinden ?
Altcins veya tür grubu verilebilir, buna benzer görünüşteki camponotuslarda tür tahmini yapıldığını da bu forumda gördüm ama onu ben yapamam ne yazık ki. Tür sorgularında daha yeterli seviyede sayılmam. Aktif olan bilgili dostlar yardımcı olabilir belki.izmirdeyim 2 3 saat piknik alanında gezdim sadece bunu buldum. 1 ay önce geldiğimde 2 tane sanctus bulmuştum. türü nedir lütfen yardımcı olur musunuz
Tür tespiti yapamayacağımı söylemekten iliğim kurudu :dKraliçenin türünü birazcık ben de merak ediyorum da, hazır aktifken bu konuya bakabilir misiniz hocam? @Pratensis
Tür mü demişim, bugün iletişimim baya zayıf 😄. Altcins/tür grubundan bahsetmek istemiştim aslında. Ek olarak tespit zor iştir, insanı yorar ama birkaç tahmin bu hobinin eğlencesidir bana kalırsa.Tür tespiti yapamayacağımı söylemekten iliğim kurudu :d
Hocam tahmin yapılır ama tahmin de bir mantığa, temele dayanmalıdır benim fikrimce. Ben temelsiz tahmin yapmayı sevmiyorum. Yani kırmızı kafalı bir messor türüne ben de tahmin yaparım, crematogaster işçisi için tür tahmini yaparım, Pheidole için yaparım vs... ama Camponotus kraliçesine bakarak yapmam. 40 küsur türden hangi birini bileyim ki? 15-20 tane maksimum biliyorum.Tür mü demişim, bugün iletişimim baya zayıf 😄. Altcins/tür grubundan bahsetmek istemiştim aslında. Ek olarak tespit zor iştir ama tahmin bu hobinin eğlencesidir bana kalırsa.