Camponotus festai kraliçesi, şu sıralar çok fazla uçuşu var.Türü ne peki ? Tahmininiz var mı?
Camponotus kraliçesiCamponotus kraliçesi sanırım ama emin olmak istiyorum. Oldukça büyük.
Türü ne peki ? Tahmininiz var mı?Camponotus kraliçesi
Camponotus festai kraliçesi, şu sıralar çok fazla uçuşu var.Türü ne peki ? Tahmininiz var mı?
Çok teşekkürler. Kendim bulduğum ilk net "kralice" oldu kendisiCamponotus festai kraliçesi, şu sıralar çok fazla uçuşu var.
Rica ederim hayırlı olsun hocam. Ararsanız daha fazla bulabilirsiniz belki. Camponotus festai çoklu kraliçeye uygun bir tür.Çok teşekkürler. Kendim bulduğum ilk net "kralice" oldu kendisi![]()
Nereden geldiğini bilmiyorum bahcemdeki koloniye baktım uçuş yapmıyordu tüm bahçeme de baktım başka yoktu baya yok kat etmiş sanırımRica ederim hayırlı olsun hocam. Ararsanız daha fazla bulabilirsiniz belki. Camponotus festai çoklu kraliçeye uygun bir tür.
DeneyeyjmBoyunu ölçebilir misiniz?
15mm ama tupten ölçüldügu kadar 1-2mm kayma olmuş olabilir ama 15 e yakındırBoyunu ölçebilir misiniz?
Bugün ben de C. Festai kraliçesi ölçtüm, aynı şekilde 15mm idi. Muhtemelen sizinki de öyle.15mm ama tupten ölçüldügu kadar 1-2mm kayma olmuş olabilir ama 15 e yakındır
Anladım teşekkürler. Sanırım kolay bulunan bir türBugün ben de C. Festai kraliçesi ölçtüm, aynı şekilde 15mm idi. Muhtemelen sizinki de öyle.
Özellikle Mersin'de çok yaygın bildiğim kadarıyla, yakınsanız evet. Genel olarak hakkında fazla bilgi olan bir tür değil.Anladım teşekkürler. Sanırım kolay bulunan bir tür.
Mersindeyim. Mersin zaten sanırım karinca bakımından en zengin şehirlerden biri.Özellikle Mersin'de çok yaygın bildiğim kadarıyla, yakınsanız evet. Genel olarak hakkında fazla bilgi olan bir tür değil.
Tabii.https://karincaciftligim.com/thread...arihler-ve-bolgeler.14578/page-10#post-120125 bu konuya atarsanız da iyi olur.