Kraliçe mi? Türü ne?

bgb

Yumurta
Üye
Merhabalar, yeni başlıyorum. Akşam sahile yakın bi noktada dolaşırken denk geldim, yakaladım. Aynı bölgede birçok kanatlısı da vardı. Bu bir kraliçe mi? Kraliçeyse türü nedir? Fotoğraf çok kaliteli olmadı o yüzden sadece kraliçe olup olmadığını söylemeniz de yeterli.

20230706_221226.jpg

Yiğido

Yumurta
Üye
Evet kraliçe. Cins konusunda net bir şey söylemek için çok yeterli değil gibi. Fakat Tetramorium veya Solenopsis olabilir.

hasany

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Merhaba hocam, bu görselden Tetramorium kraliçesi olduğunu söyleyebilirim. Yine de daha net bir görsel eklemenizi tavsiye ediyorum.

mithrayelda

Pupa
Üye
Merhabalar, yeni başlıyorum. Akşam sahile yakın bi noktada dolaşırken denk geldim, yakaladım. Aynı bölgede birçok kanatlısı da vardı. Bu bir kraliçe mi? Kraliçeyse türü nedir? Fotoğraf çok kaliteli olmadı o yüzden sadece kraliçe olup olmadığını söylemeniz de yeterli.

Ekli dosyayı görüntüle 27090
Tetramorium sp. diye düşünüyorum daha net çekip atar mısınız

eneeess

Pupa
Üye
Tetramorium olduğunu düşünüyorum fakat 2-3 gündür leptothorax muhabbetleri dönüyor onu da anımsatmadı değil

bgb

Yumurta
Üye
Teşekkürler, şuanda test tüplerim gelmediği için şırınga içine aldım. Yarın kontrol ederken çekip atmaya çalışırım.

hasany

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
siz diyorsanız öyledir hocam da abdomeni biraz öyle geldi bana
Estağfurullah hocam. Pek yakın bir tahmin olmadığı için öyle dedim. Ben daha çok Pheidole ihtimalini değerlendirmek için 2. fotoğraf istedim. Thorax o kadar geniş durmuyor ama bakmak lazım yine de. Kafası biraz geniş çünkü.

bgb

Yumurta
Üye
Şırıngadan net gözükmeyebilir. Kısa süreliğine dışarı alıp fotoğraf çektikten sonra tekrar geri alsam sorun olur mu?

bgb

Yumurta
Üye
Merhaba hocam, bu görselden Tetramorium kraliçesi olduğunu söyleyebilirim. Yine de daha net bir görsel eklemenizi tavsiye ediyorum.
Tetramorium sp. diye düşünüyorum daha net çekip atar mısınız

Kamera netlemesinde biraz sorun yaşadım. O yüzden elimden geldiğince net çekmeye çalıştım. Bir de sürekli dış pamuğu tırtıklamaya çalışıyor. İlk günlerde bu normalmiş sanırım. Beyaz a4 kağıdıyla etrafını sardım.

Ekli dosyalar

• 1.jpg
    1.jpg
    12.5 KB · Görüntüleme: 11
  • 3.jpg
    3.jpg
    21.8 KB · Görüntüleme: 11
  • 4.jpg
    4.jpg
    23.5 KB · Görüntüleme: 11