Kralice mi? Türü ne?

mithrayelda

Pupa
Üye
Bugün buldum kötü çekmiş olabilirim kameradan dolayi net olmayabilir fotoğraflar. Kanatlari ve üstünde sarı çizgiler var. Kraliçe mi? Ve türü nedir acaba? Bulduğumda tekti.
20230623_191152.jpg20230623_191206.jpgIMG-20230623-WA0008.jpegIMG-20230623-WA0006.jpeg

58aka

Nanitik
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Üye

mithrayelda

Pupa
Üye
Bir şekilde içerdeki nemi sağlaman lazım, beslemene gerek yok. Kanatlarını dökecek mi ya da yumurtlayacak mı diye beklemen lazım.
Bulduğumda 2 kanadı vardi şimdi 1 tane gibi duruyor ben dikkatli koydum kopmasına sebep olmamışımdır umarim. Nem icin ne yapmam lazim ve pamuklar kuru mu kalacak hep?

YavuzEfe

Pupa
Üye
Bulduğumda 2 kanadı vardi şimdi 1 tane gibi duruyor ben dikkatli koydum kopmasına sebep olmamışımdır umarim. Nem icin ne yapmam lazim ve pamuklar kuru mu kalacak hep?
Kanatlarını dökmeye başlamışta olabilir. Dediğim gibi stressiz olması ve süre lazım. Nem için şırınganın içine pamukla bir bölme yapabilirsin belki deney tüpü gibi olması için.

mithrayelda

Pupa
Üye
Kanatlarını dökmeye başlamışta olabilir. Dediğim gibi stressiz olması ve süre lazım. Nem için şırınganın içine pamukla bir bölme yapabilirsin belki deney tüpü gibi olması için.
Şimdilik dolaba koydum sarsıntı olmayacak ve karanlık bir yerde. Şırınganın ucundaki pamuğu bahsedilen şekilde islatirim bi sürelik. Eğer sorun çıkmazsa karınca ölmezse deney tüpüne geciririm zaten sadece bu 1 hafta dayanır mı çok sıcakta ya da havasızlıktan nemden ölür mü diye düşünüyorum

YavuzEfe

Pupa
Üye
Şimdilik dolaba koydum sarsıntı olmayacak ve karanlık bir yerde. Şırınganın ucundaki pamuğu bahsedilen şekilde islatirim bi sürelik. Eğer sorun çıkmazsa karınca ölmezse deney tüpüne geciririm zaten sadece bu 1 hafta dayanır mı çok sıcakta ya da havasızlıktan nemden ölür mü diye düşünüyorum
Nemi ihmal etmezseniz ve su içeri taşmazsa ölmez. Pamuk içeriye hava akışı sağlar havasızlık durumu olmaz.