1 hafta stresten uzak tutun yumurtlamazsa buldunuz yere bırakın tekrardan.Bugün buldum kötü çekmiş olabilirim kameradan dolayi net olmayabilir fotoğraflar. Kanatlari ve üstünde sarı çizgiler var. Kraliçe mi? Ve türü nedir acaba? Bulduğumda tekti.
Ekli dosyayı görüntüle 25776Ekli dosyayı görüntüle 25777Ekli dosyayı görüntüle 25778Ekli dosyayı görüntüle 25779
Tüpüm olmadığı icin şırıngaya koydum fotoğraftaki gibi. Burda kalsa olur mu şimdilik ve bu 1 hafta beslemem gerekiyor mu?1 hafta stresten uzak tutun yumurtlamazsa buldunuz yere bırakın tekrardan.
Bir şekilde içerdeki nemi sağlaman lazım, beslemene gerek yok. Kanatlarını dökecek mi ya da yumurtlayacak mı diye beklemen lazım.Tüpüm olmadığı icin şırıngaya koydum fotoğraftaki gibi. Burda kalsa olur mu şimdilik ve bu 1 hafta beslemem gerekiyor mu?
Bulduğumda 2 kanadı vardi şimdi 1 tane gibi duruyor ben dikkatli koydum kopmasına sebep olmamışımdır umarim. Nem icin ne yapmam lazim ve pamuklar kuru mu kalacak hep?Bir şekilde içerdeki nemi sağlaman lazım, beslemene gerek yok. Kanatlarını dökecek mi ya da yumurtlayacak mı diye beklemen lazım.
Çok soru sordum da forumda aradım ben bulamadım sanirim sadece genel bilgileri görebildimBir şekilde içerdeki nemi sağlaman lazım, beslemene gerek yok. Kanatlarını dökecek mi ya da yumurtlayacak mı diye beklemen lazım.
Teşekkürler bunu gördüm zaten. Ben pamuğu, nemi, suyunu yani tüpte nasil bakmam gerektiğini tam öğrenmek icin soruyordum. Sanirim videoları izlersem bulurumKonu 'Tetramorium Caespitum Bakım Rehberi' https://karincaciftligim.com/threads/tetramorium-caespitum-bakim-rehberi.12971/
Bu konuya bakmanı öneririm
Kanatlarını dökmeye başlamışta olabilir. Dediğim gibi stressiz olması ve süre lazım. Nem için şırınganın içine pamukla bir bölme yapabilirsin belki deney tüpü gibi olması için.Bulduğumda 2 kanadı vardi şimdi 1 tane gibi duruyor ben dikkatli koydum kopmasına sebep olmamışımdır umarim. Nem icin ne yapmam lazim ve pamuklar kuru mu kalacak hep?
Pamuğu ıslat nem sağlarBulduğumda 2 kanadı vardi şimdi 1 tane gibi duruyor ben dikkatli koydum kopmasına sebep olmamışımdır umarim. Nem icin ne yapmam lazim ve pamuklar kuru mu kalacak hep?
ama 1 hafta için yeterli olur mu?Pamuğu ıslat nem sağlar
Şimdilik dolaba koydum sarsıntı olmayacak ve karanlık bir yerde. Şırınganın ucundaki pamuğu bahsedilen şekilde islatirim bi sürelik. Eğer sorun çıkmazsa karınca ölmezse deney tüpüne geciririm zaten sadece bu 1 hafta dayanır mı çok sıcakta ya da havasızlıktan nemden ölür mü diye düşünüyorumKanatlarını dökmeye başlamışta olabilir. Dediğim gibi stressiz olması ve süre lazım. Nem için şırınganın içine pamukla bir bölme yapabilirsin belki deney tüpü gibi olması için.
Nemi ihmal etmezseniz ve su içeri taşmazsa ölmez. Pamuk içeriye hava akışı sağlar havasızlık durumu olmaz.Şimdilik dolaba koydum sarsıntı olmayacak ve karanlık bir yerde. Şırınganın ucundaki pamuğu bahsedilen şekilde islatirim bi sürelik. Eğer sorun çıkmazsa karınca ölmezse deney tüpüne geciririm zaten sadece bu 1 hafta dayanır mı çok sıcakta ya da havasızlıktan nemden ölür mü diye düşünüyorum
Peki teşekkür ederimNemi ihmal etmezseniz ve su içeri taşmazsa ölmez. Pamuk içeriye hava akışı sağlar havasızlık durumu olmaz.
Peki teşekkür ederim
Teşekkürler bakacam buna daBu videoyu izlemeni tavsiye ederim
Rica ederimTeşekkürler bakacam buna da