Lasius cinsi prenses. Parazitik gibi gözüküyor. Post-Petiole gözüküyor değil mi?Köyde buldum, yerde yürüyordu. Benim zaten kolonim var; onun kraliçesi ile karşılaştırma yaptım ama prens gibi geldi. Abdomeni ince ve daha uzun.
Besleyebilir miyim sizce, ama nedense tüpten kaçmaya çalışıyor çiftleşmedi mi acabaLiometopum microcephalum kraliçesi/prensesi gibi sanki.
Çiftleştimi bilemeyiz maalesef. Karanlıkta dursun birkaç gün.Besleyebilir miyim sizce, ama nedense tüpten kaçmaya çalışıyor çiftleşmedi mi acaba
Yardımı olurmu bilmem ama bulduğumda uçmuyordu benden filan kaçmıyordu sanki yuva arar gibi o yüzden çiftleşmiş olabilir diye düşünüyorum. Bide birkaç gün bekledikten sonra nasıl anlayacağım bu işlerde yeni olduğum için pek bilgi sahibi değilimÇiftleştimi bilemeyiz maalesef. Karanlıkta dursun birkaç gün.
Karanlık bir ortama bırakın olmadı üstünü siyah bir cover ile kapatıp 3-5 gün bakmayın ardından olabildiğince az sarsıp cover'ı kaldırıp bakın eğer yumurtaları varsa şanlısınızYardımı olurmu bilmem ama bulduğumda uçmuyordu benden filan kaçmıyordu sanki yuva arar gibi o yüzden çiftleşmiş olabilir diye düşünüyorum. Bide birkaç gün bekledikten sonra nasıl anlayacağım bu işlerde yeni olduğum için pek bilgi sahibi değilim
Teşekkürler internettede biraz araştırma yaptım türkiyede nadir bir türmüş gerçekten şanslıyımKaranlık bir ortama bırakın olmadı üstünü siyah bir cover ile kapatıp 3-5 gün bakmayın ardından olabildiğince az sarsıp cover'ı kaldırıp bakın eğer yumurtaları varsa şanlısınız![]()
Gerçekten şanslısınız. Umarım kraliçeniz döllenmiştir. Eğer 3-5 gün içerisinde yumurtlarsa, burada olacağım takipteyimTeşekkürler internettede biraz araştırma yaptım türkiyede nadir bir türmüş gerçekten şanslıyım![]()
Kafa yapısına ve thorax genişliğine bakınca liometopum.Lasius cinsi prenses. Parazitik gibi gözüküyor. Post-Petiole gözüküyor değil mi?
Hocam ikisi arasında benzerlik dahi yok. Yani insan lasius ile liometopum cinsini karıştırır ama bu ikisi karışmaz. Cins tahmini yapmadan önce forumdaki cins tespit konularını incele. Bilgi edin.Formica sp prensesi