renklerinden dolayı formica olabileceğini düşünüyorum ama elance'ın dediği gibi daha net fotoğraflar lazımPrens ise türleri nedir?
Prens zannetmiştim salıyordum.Bir türünü sorgulayım dedim şükür sorgulamışım.eve gidince daha net görseller atarım eve gidinceHepsi prenses ancak cinsleri için daha iyi görseller lazım.
Multi oluyorlar sanırım 2 gündür beraberlerHepsi prenses ancak cinsleri için daha iyi görseller lazım.
İnternete o tür için boyu 9,10 mm diyor ama bunlar 4,5mm falanBu görsellerden tahminimce hepsi parazitik bir tür olan Formica sanguinea
hocam yakın fotoğraf lazım. prens de olabilme ihtimali var. farklı bir türde olabilir. ben beraber sakince durmalarının sebebinin, döllenmemiş olduklarını düşünüyorum. sadece tahmin tabiki.İnternete o tür için boyu 9,10 mm diyor ama bunlar 4,5mm falan
hocam yakın fotoğraf lazım. prens de olabilme ihtimali var. farklı bir türde olabilir. ben beraber sakince durmalarının sebebinin, döllenmemiş olduklarını düşünüyorum. sadece tahmin tabiki.
Daha önceden çektiğim fotoğrafları buldumBu görsellerden tahminimce hepsi parazitik bir tür olan Formica sanguinea
Yandan çekebilir misiniz?Daha önceden çektiğim fotoğrafları buldum
Eve gidince çekeceğimYandan çekebilir misiniz?
Yandan çekebilir misiniz?
hocam yakın fotoğraf lazım. prens de olabilme ihtimali var. farklı bir türde olabilir. ben beraber sakince durmalarının sebebinin, döllenmemiş olduklarını düşünüyorum. sadece tahmin tabiki.
Daha net fotoğraflarıFormica değiller. Nylanderia olabilir
Prenses oldukları kesin mi?İnternetten bulduğum bir kaç görselde prensler prenseslere çok benziyor.Evet, Nylenderia sp.
Nerden anlaşılıyor abdomenin küçüklüğünden mi çünkü kafası thoraxa oranla büyükNylanderia erkeği aynı zamanda, dişi değil.
Google'da görsellere girip yanyana koyup basitçe karşılaştırma yapabilirsiniz. En kolayı o. Onu yapmadan önce de gözlerinin fazla büyük olmasından anlamıştım.Nerden anlaşılıyor abdomenin küçüklüğünden mi çünkü kafası thoraxa oranla büyük