Kraliçe mi prens mi türü ne ?

İbrahimMert

Yumurta
Üye
Dün gece normal bilgisayarda takılıyordum ekrana bir şey çarptı bende sinek falan sandım ışığı açıp kontrol ettim ve kraliçe olarak düşündüğüm bu karıncayı gördüm türü nedir kraliçe midir yardım ederseniz çok sevinirim ❤.

Ekli dosyalar

• WhatsApp Görsel 2023-06-11 saat 11.31.02.jpg
    WhatsApp Görsel 2023-06-11 saat 11.31.02.jpg
    25.8 KB · Görüntüleme: 50
  • WhatsApp Görsel 2023-06-10 saat 23.25.41.jpg
    WhatsApp Görsel 2023-06-10 saat 23.25.41.jpg
    17.2 KB · Görüntüleme: 49
  • WhatsApp Görsel 2023-06-10 saat 23.25.52.jpg
    WhatsApp Görsel 2023-06-10 saat 23.25.52.jpg
    21.7 KB · Görüntüleme: 49

Ömerke

Larva
Üye
Dün gece normal bilgisayarda takılıyordum ekrana bir şey çarptı bende sinek falan sandım ışığı açıp kontrol ettim ve kraliçe olarak düşündüğüm bu karıncayı gördüm türü nedir kraliçe midir yardım ederseniz çok sevinirim ❤.
Prenses yani dişi ama kanatlı olduğu için döllenip döllenmediği meçhul.

İbrahimMert

Yumurta
Üye
Prenses yani dişi ama kanatlı olduğu için döllenip döllenmediği meçhul.
Sağolun hocam ben tapinoma kraliçesidir diye düşünüyorum ve döllenip döllenmediğini kanatları 1 haftada kendiliğinden dökülünce anlıyorduk diye biliyorum birde farklı bi yolu var mı döllenip döllenmediği hakkında yani muhtemelen döllenmiştir diye düşünüyorum çünkü kendi uçarak girdi eve

el4nce

Koloni
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Lasius sp.

antslayer

Yumurta
Üye
Sağolun hocam ben tapinoma kraliçesidir diye düşünüyorum ve döllenip döllenmediğini kanatları 1 haftada kendiliğinden dökülünce anlıyorduk diye biliyorum birde farklı bi yolu var mı döllenip döllenmediği hakkında yani muhtemelen döllenmiştir diye düşünüyorum çünkü kendi uçarak girdi eve
Bazı kraliçeler döllense dahi kanatlarını dökmeye biliyor bu yüzden bundan emin olmanın en iyi yolu bir test tüpüne kurulum yapıp karanlık bir ortamda en azından 2 hafta gibi bir süre yumurtlamasını beklemenizi öneririm. (Çok fazla kontrol etmeyin zira strese girme durumunda uzun süreler boyunca yumurtlamayı kesebiliyorlar.)

PRS.macro

Süper Koloni
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Üye
Daha iyi görseller yükler misiniz

İbrahimMert

Yumurta
Üye
Bazı kraliçeler döllense dahi kanatlarını dökmeye biliyor bu yüzden bundan emin olmanın en iyi yolu bir test tüpüne kurulum yapıp karanlık bir ortamda en azından 2 hafta gibi bir süre yumurtlamasını beklemenizi öneririm. (Çok fazla kontrol etmeyin zira strese girme durumunda uzun süreler boyunca yumurtlamayı kesebiliyorlar.)
Sağolun hocam peki 2 hafta bıraktım canlı ilk yumurtasını bıraktı daha sonra her hafta düzenli şeker takviyesi mi yapmalıyım koloni büyüyene kadar ?

antslayer

Yumurta
Üye
Sağolun hocam peki 2 hafta bıraktım canlı ilk yumurtasını bıraktı daha sonra her hafta düzenli şeker takviyesi mi yapmalıyım koloni büyüyene kadar ?
normalde çok ufak bir damla test tüpünün girişine şekerli su bırakıp ilk işçinin yumurtadan çıkmasını bekleyebilirsiniz ama kraliçenin kanatları olduğu için yapışma durumu olabilir o yüzden şekerli su verdikten sonra takip edip kalan sıvıyı temizlemenizi tavsiye ederim.