Şimdi ben ne yapıcam ne yapmam lazım ben bugün buldum direk hazırladım mevzu bu gelişim süreci nasıl olucak tüpü düz su ile hazırladım başkanhiçbirşey vermedim az bilgi verebilir misinizTetramorium kraliçesi
Yarı hasatçı ne tam olarakTetramorium ilk işçiye kadar beslemeye ihtiyaç duymazlar. Uygun şartlarda 1 ayda işçi alabilirsiniz. Stressiz ve karanlık bir ortamda bakın veya kılıf yapın. İşçiler çıktıktan sonra çeşitli böcekler ve şekerli su ile besleyebilirsiniz. Yarı hasatçılardır
Çok teşekkür ederimO normaldir sıkıntı etmeyin. Yani Messorlar gibi tamamen tohum yemek yerine diyetlerine tohumda dahil ama tamamen değil
Birşey sorucam odamda tüpün durması için çok uygun bi çekmece var ama dolabın içinde orda hava alabilirler miO normaldir sıkıntı etmeyin. Yani Messorlar gibi tamamen tohum yemek yerine diyetlerine tohumda dahil ama tamamen değil
Açık bir yerdede bırakmak istemiyorum 2 tane kedim 2 tane küçük kardeşim var daAlabilirlerde fazla hava sirkülasyonu olmaz gibi.
Bide bu hâlâ dışarı açılan pamuğun orda geziniyo ne zaman stresi dinerAçık bir yerdede bırakmak istemiyorum 2 tane kedim 2 tane küçük kardeşim var da
Stresi azaldı gibi öyle firar etmeye çalışmıyo ama 2 defa açtım dün akşamdan beri bi gözlemledim ikisindede sulu pamuğun üstünde duruyodu normal midir ?Hocam pek kontrol etmeyin 2 hafta sonra kontrol edin. Dolabın kapağını az biraz açık bırakabilirsiniz
Gayet normaldir ben olayı kısaca ssize özetliyim kraliçeyi buldunuz tüp hazırladınız ve tüpün etrafına karanlık olması için cover yaptınız ve titreşim olmayan sakin bir yere canlıyı bıraktınız uygun sıcaklıktaki bir yere yaklaşık 3 4 günde yumurtlar 1 haftada olabiliyor çok değişen bir durum ve 30 ila 45 gün içerisinde ilk işçi çıkacaktır ilk işçi çıkana kadar herhangi besleme yapmayın ve canlıyı haftada 1 kere kontrol edin strese girmemesi için ilk işçi çıktıktan sonra yavaş yavaş şekerli su ve canlı yem verebilirsiniz. kolay bir türdür fakat küçük oldukları için besleme yaparken kaçabilirler dikkatli ol derim iyi hobiler. Youtubede de bayağı karıncayla alakalı kanallar var oradaki videolarda yardımcı olacaktır.Stresi azaldı gibi öyle firar etmeye çalışmıyo ama 2 defa açtım dün akşamdan beri bi gözlemledim ikisindede sulu pamuğun üstünde duruyodu normal midir ?