Kraliçe mi değil mi

Efe_söğüt

Yumurta
Üye
Merhabalar dostlar ben bu hobiye yeni başlıyorum ve kraliçe bulduğumu umuyorum. Ama bu karıncanın poposu şişik değil. Bu kraliçe mi değil mi? Baktığım türler buna göre iriydi. Lütfen bilgisi olan yardımcı olabilir mi?

Ekli dosyalar

• IMG_1700.jpeg
    IMG_1700.jpeg
    36.1 KB · Görüntüleme: 38
Moderatör tarafında düzenlendi:

hasany

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Selamlar, foruma hoş geldiniz. Bulduğunuz karınca maalesef kraliçe değil. Kendisi Messor işçisidir.

Kraliçe ve işçi ayrımı abdomene(yani sizin deyiminizle popoya) bakarak değil. Thorax dediğimiz sırt kısmına bakarak yapılır.

Görselde gördüğünüz üzere kraliçenin sırt kısmı oldukça büyüktür, işçinin küçüktür. Bunun sebebi de kraliçe uçuş yaptığı için kanatlara sahiptir. Bu yüzden thoraxı büyüktür. Çözümlenmiş konuya mesaj atıyorum ama konu sahibinin ayırt etmeyi öğrenmesini istedim.
1724260932508.png

Efe_söğüt

Yumurta
Üye
Selamlar, foruma hoş geldiniz. Bulduğunuz karınca maalesef kraliçe değil. Kendisi Messor işçisidir.

Kraliçe ve işçi ayrımı abdomene(yani sizin deyiminizle popoya) bakarak değil. Thorax dediğimiz sırt kısmına bakarak yapılır.

Görselde gördüğünüz üzere kraliçenin sırt kısmı oldukça büyüktür, işçinin küçüktür. Bunun sebebi de kraliçe uçuş yaptığı için kanatlara sahiptir. Bu yüzden thoraxı büyüktür. Çözümlenmiş konuya mesaj atıyorum ama konu sahibinin ayırt etmeyi öğrenmesini istedim.
Ekli dosyayı görüntüle 42215
Çok teşekkür ederim, attığım fotoğraftan size göre belli oluyor mu?

Messor cinsi majör işçi, kraliçe değil.
Nereden anladın?

Aymet

Larva
Üye
Onu değil,kraliçe olup olmadığını sordum pek bilgili değilim çünki.
Kraliçelerin sırt kısmı büyük olur hocam aynı üstteki fotoğrafta olduğu gibi onların en belirgin özellikleri budur. Attığınız fotoğraftaki karıncanın da zaten sırtı küçük buradan anlayabilirsiniz.