Lasius kraliçesi değil formica kraliçesi.10 mm uzunluğunda, bu sabah İstanbul Levent'te buldum. Ne dersiniz?
Ekli dosyayı görüntüle 61962Ekli dosyayı görüntüle 61963Ekli dosyayı görüntüle 61964
Lasius kraliçesi değil formica kraliçesi.10 mm uzunluğunda, bu sabah İstanbul Levent'te buldum. Ne dersiniz?
Ekli dosyayı görüntüle 61962Ekli dosyayı görüntüle 61963Ekli dosyayı görüntüle 61964
Formica rufibarbis grubundan prenses.Lasius kraliçesi değil formica kraliçesi.
Lasius kraliçesi değil formica kraliçesi.
Formica rufibarbis gruptan bir kraliçe.
Formica rufibarbis grubundan prenses.
Neyi formica diyemeyiz çünkü öyle bir ayrım pek yok. Yine de ayrımı göz alışkanlığı ile yapıyoruz diyebiliriz. Forumsa aktif olursanız zamanla öğrenirsiniz genel cinsleri.Cevaplara teşekkür ederim. Biraz baktım, iki cinsin görselleri çok benziyor. Bu neden Lasius değil de Formica? Hangi detayı atlamışım?
Thorax,kafa yapısı gayet belli ediyor.Neyi formica diyemeyiz çünkü öyle bir ayrım pek yok. Yine de ayrımı göz alışkanlığı ile yapıyoruz diyebiliriz. Forumsa aktif olursanız zamanla öğrenirsiniz genel cinsleri.
Renkler olarak da fark varThorax,kafa yapısı gayet belli ediyor.
Görseldeki hayvansa, evet var. Ama siyah formica da var.Renkler olarak da fark var
Yani renkler derken üzerindeki mesela thoraksındaki renk düzleminden bahsediyorum bu bir farkGörseldeki hayvansa, evet var. Ama siyah formica da var.