Kraliçe küçüldü

kaanreis9

Yumurta
Üye
Arkadaşlar karıncalarım yavaş yavaş ölmeye başlamıştı kış uykusuna yatırdım 2 ay sonra aldım kraliçe karınca küçülmüştü un kurdunuda yemiyor 1 tane işçisi var sadece ne yapmalıyım? Şekerli suyu içiyor ama abdomeni büyümüyor bir sorunu olabilirmi?

el4nce

Koloni
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Cinsi nedir? Kış uykusunu doğru ayarlamamak kraliçenin/işçilerin fonksiyonlarını bozmuş olabilir. Bu sorunlar genellikle geçici olup, bazı durumlarda koloninin ölümüne sebep olabilmektedir.

Şekerli su içip abdomeninin büyümemesi sorun teşkil etmiyor. Gözle görülür bir şişkinlik her zaman gözlenmemektedir. Bu tarz daha önce tükettiği ancak kış uykusundan sonra tüketmediği besinler olabiliyor koloninize biraz zaman verin. Kendilerine geleceklerdir.

kaanreis9

Yumurta
Üye
Cinsi nedir? Kış uykusunu doğru ayarlamamak kraliçenin/işçilerin fonksiyonlarını bozmuş olabilir. Bu sorunlar genellikle geçici olup, bazı durumlarda koloninin ölümüne sebep olabilmektedir.

Şekerli su içip abdomeninin büyümemesi sorun teşkil etmiyor. Gözle görülür bir şişkinlik her zaman gözlenmemektedir. Bu tarz daha önce tükettiği ancak kış uykusundan sonra tüketmediği besinler olabiliyor koloninize biraz zaman verin. Kendilerine geleceklerdir.
Lasius cinsi.

kaanreis9

Yumurta
Üye

Acaba daha çok zarar almadan kış uykusundan uyandırsammı?

el4nce

Koloni
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Acaba daha çok zarar almadan kış uykusundan uyandırsammı?
Hocam bu anlattıklarının kış uykusu sırasında mi yapıyorsunuz? Kış uykusu sırasında extrem bir durum olmadığı sürece koloni beslenmez. Varsayalım ki beslediniz elbette ki o yiyecekle ilgilenmeyeceklerdir. Şekerli suyu içmelerine rağmen kraliçenin abdomeninin büyümemesi normaldir. Siz sadece kış uykusu bitene kadar rahatsız etmemeye çalışın. Yapabileceğiniz en doğru şey budur.

kaanreis9

Yumurta
Üye
Hocam bu anlattıklarının kış uykusu sırasında mi yapıyorsunuz? Kış uykusu sırasında extrem bir durum olmadığı sürece koloni beslenmez. Varsayalım ki beslediniz elbette ki o yiyecekle ilgilenmeyeceklerdir. Şekerli suyu içmelerine rağmen kraliçenin abdomeninin büyümemesi normaldir. Siz sadece kış uykusu bitene kadar rahatsız etmemeye çalışın. Yapabileceğiniz en doğru şey budur.
Tamamdır o zaman 1 ay önce dayanamadım çıkardım bi baktım küçülmüştü sonra yine yatırdım.Şubat sonunda uyandırayımmı

el4nce

Koloni
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Tamamdır o zaman 1 ay önce dayanamadım çıkardım bi baktım küçülmüştü sonra yine yatırdım.Şubat sonunda uyandırayımmı
Hobiciler olarak kış uykusunu tercih etme sebeplerimizden en önemlisi, canlıya soğuk havada sağlamakta zorluk çektiğimiz oda koşullarıdır. Havalar soğur ve bu yüzden evlerimizde soğumaya başlar. Evlerimiz soğuyunca kolonimizin gelişimi yavaşlar, hatta durur. İşte bu durumda kış uykusu bizim için kurtarıcı olur. Kış uykusundan kaldırma sürenizi havaların ısınmaya başlaması paralelinde tutabilirsiniz. Elbette burda baktığınız cinsin ne kadar kış uykusuna yattığı da önemlidir. Lasius'ların ne kadar süre kış uykusunda yatması gerektiğini "Karınca Rehber" bölümünde Lasius rehberlerini okuyarak öğrenebilirsiniz. Ekim'den Mart'a kadar olan bir kış uykusu ortalama olarak Lasius cinsi koloninize iyi gelecektir. Bu süre Lasius niger cinsine göre tayin edilmiştir ancak türler arasında genellikle pek fark etmez.

https://karincaciftligim.com/threads/lasius-niger-bakim-rehberi.7544/