kraliçe karıncayı ne sakinleştirir

Efesen

Yumurta
Üye
Acaba karıncaları sevdiği ses frekans hızı gibi şey varmı kraliçem 3 haftadır yumurtlamıyor günde akşam vakti sadece 1kere bakıyorum ama 1 tane bile yumurta yok nasıl çöze bilirim
ses frekans hızı varsa bunu ona dinlete bilirim
ve birde kraliçenin döllendiğinden eminim

Bulut_Mercan

Asker
Yardımsever
İlklerden
Üye
Her gün bakarsan strese girer. Haftada 1 kere bakman yeterli

Efesen

Yumurta
Üye
teşekkürler
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

yani karıncaların sevdiği bir frekans sesi varmı acaba

Bulut_Mercan

Asker
Yardımsever
İlklerden
Üye
teşekkürler
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

yani karıncaların sevdiği bir frekans sesi varmı acaba
Öyle bir frekans olduğunu hiç zannetmiyorum. Zaten karıncaların işitme duyuları yok veya yok denecek kadar az. Sıcaklığı uygun seviyeye getirip titreşimsiz ve karanlık bir ortamda bırakırsanız yumurtlayacaktır.

FurkanYüksel

Larva
Üye
Kırmızı jelatin alırsanız merakınızı coveri açmadan giderebilirsiniz eğer alamayacaksanız kırtasiyelerden kırmızı krapon kağıdı ve asetat kağıdı veya şeffaf başka bükülebilir bir malzeme su kaynatın krapon kağıdını içine atıp karıştırın içibe asetatkağıdını da atın ılıyana kadar içinde bekletin olur

fureagle

Nanitik
Üye
Şimdi şöyle bir durumda var;ben her gün bakıyorum kraliçe ve kolonilerime.Örnek verecek olursam messor kraliçeme her gün baktım 3 ay oldu yumurtlayalı şuan 30 dan fazla işçi var.Yakında majör işçide çıkacak :) Yani bence her gün bakmanın çok etki etmiyor.Bakmanın da bir adabı var,sallamadan,titreşim yaptırmadan olabildiğince az rahatsız ederek bakma çok etki etmiyor kraliçeye.Bu zamana kadar 10 dan fazla kraliçe baktım besledim farklı türlerde hiç birinde yumurtayı geç büyütme vs olayları yaşamadım.Yani burda önemli olan sizin hangi şekilde nasıl baktığınızla da alakalı.Mesela ben her baktığımda loş bir sarı ışık altında olabildiğince sarsmadan baktım veya bu zamana kadar bir sıkıntı yaşamadım.Karıncanın karakterine kendine özgülüğüne de bağlı biraz.Bendeki bir messor aynı dediğim koşulda baktığımda stres olup koşuşturmaya başlamasına rağmen diğerinde en ufak bir tepki dahi yok kafasına göre takılıyor.