Farklı bir foruma sordum messor dediler. Ama bana hala messor gibi gelmiyor. Size de danışmak istedim. Bence tetramorium.
Ekli dosyalar
Moderatör tarafında düzenlendi:
Messor SP. Kraliçesi, kanat dökmüş ama abdomen ve thorax arası değil gibi harbiden.Farklı bir foruma sordum messor dediler. Ama bana hala messor gibi gelmiyor. Size de danışmak istedim. Bence tetramorium.
Banada abdomeni çok garip geldi o yüzden messor diyemedim, 2 tane daha messor kraliçem var biri structor biri barbarus ikisinede abdomeni benzemediği için tetra bu galiba dedim kaldırım taşında buldum çünkü.Messor SP. Kraliçesi, kanat dökmüş ama abdomen ve thorax arası değil gibi harbiden.
Messor Barbarus Türkiye'de yok🤦♂️Banada abdomeni çok garip geldi o yüzden messor diyemedim, 2 tane daha messor kraliçem var biri structor biri barbarus ikisinede abdomeni benzemediği için tetra bu galiba dedim kaldırım taşında buldum çünkü.
Pardon kusura bakmayın karıştırdım.Messor Barbarus Türkiye'de yok🤦♂️
Konu 'Messor Barbarus Hakkında' https://karincaciftligim.com/threads/messor-barbarus-hakkinda.3229/Pardon kusura bakmayın karıştırdım.
Hocam kim barbarus ve structor olarak tanımladı? Messorlarda tür tespiti gerçekten çok zor.Banada abdomeni çok garip geldi o yüzden messor diyemedim, 2 tane daha messor kraliçem var biri structor biri barbarus ikisinede abdomeni benzemediği için tetra bu galiba dedim kaldırım taşında buldum çünkü.
Makro ile bile anlaşılmıyor. Mikro fotoğraf lazım.Hocam kim barbarus ve structor olarak tanımladı? Messorlarda tür tespiti gerçekten çok zor.
Makrolar çok kaliteliyse anlaşılabiliyor hocam ama dediğim gibi çok kaliteli olması lazım.Makro ile bile anlaşılmıyor. Mikro fotoğraf lazım.
Tür tespiti için belli şeyler var. Örneğin: Kılın yoğunluğu, kılın rengi, kılın ortalama sayısı, petiole şekli… Genelde makro fotoğraflarla tespit yapılıyor tabi hangi açıdan çekildiği de önemli.Makro ile bile anlaşılmıyor. Mikro fotoğraf lazım.