Kraliçe karıncanın türü nedir?

Espresso

Yumurta
Üye
Farklı bir foruma sordum messor dediler. Ama bana hala messor gibi gelmiyor. Size de danışmak istedim. Bence tetramorium.

Ekli dosyalar

• IMG_1945.jpeg
    IMG_1945.jpeg
    20.5 KB · Görüntüleme: 47
  • IMG_1944.jpeg
    IMG_1944.jpeg
    22.6 KB · Görüntüleme: 51
  • IMG_1943.jpeg
    IMG_1943.jpeg
    35.2 KB · Görüntüleme: 51
  • IMG_1942.jpeg
    IMG_1942.jpeg
    35.6 KB · Görüntüleme: 52
Moderatör tarafında düzenlendi:

Espresso

Yumurta
Üye
Messor SP. Kraliçesi, kanat dökmüş ama abdomen ve thorax arası değil gibi harbiden.
Banada abdomeni çok garip geldi o yüzden messor diyemedim, 2 tane daha messor kraliçem var biri structor biri barbarus ikisinede abdomeni benzemediği için tetra bu galiba dedim kaldırım taşında buldum çünkü.

Begonza

Majör
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Üye
Banada abdomeni çok garip geldi o yüzden messor diyemedim, 2 tane daha messor kraliçem var biri structor biri barbarus ikisinede abdomeni benzemediği için tetra bu galiba dedim kaldırım taşında buldum çünkü.
Messor Barbarus Türkiye'de yok🤦‍♂️

Ertugrulmustuluk09

Minör
Yardımsever
Üye
Hocam kim barbarus ve structor olarak tanımladı? Messorlarda tür tespiti gerçekten çok zor.

Demo

Nanitik
Yardımsever
Üye
Makro ile bile anlaşılmıyor. Mikro fotoğraf lazım.
Tür tespiti için belli şeyler var. Örneğin: Kılın yoğunluğu, kılın rengi, kılın ortalama sayısı, petiole şekli… Genelde makro fotoğraflarla tespit yapılıyor tabi hangi açıdan çekildiği de önemli.