Kraliçe karıncamın yumurtası yok

armagankaya

Pupa
Üye
Hocam, herkese iyi forumlar. Yaklaşık 4 gün önce fotoğraftaki gibiydi; ama şu an baktığımda bir tane bile yumurtası yok. Acaba stresten mi yedi diyeceğim; fakat stres de olmadı. Karanlık ve titreşimsiz bir yerde bakıyorum, karıncayı da açıp incelemiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim, teşekkür ederim.

Ağızında görebilirsiniz.

Bu daha net olabilir.

Ekli dosyalar

• IMG_20250726_224109_1.jpg
    IMG_20250726_224109_1.jpg
    25.6 KB · Görüntüleme: 36
  • IMG_20250726_224109.jpg
    IMG_20250726_224109.jpg
    25.7 KB · Görüntüleme: 36

Hasancık

Majör
Üye
Hocam, herkese iyi forumlar. Yaklaşık 4 gün önce fotoğraftaki gibiydi; ama şu an baktığımda bir tane bile yumurtası yok. Acaba stresten mi yedi diyeceğim; fakat stres de olmadı. Karanlık ve titreşimsiz bir yerde bakıyorum, karıncayı da açıp incelemiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim, teşekkür ederim.

Ağızında görebilirsiniz.

Bu daha net olabilir.
Belki kraliçeniz çiftleşmemiş olabilir ufak bir un kurdu takviyesi deneyin tekrardan yumurtlamazsa muhtemelen çiftleşmemiştir

anakin

Brachypterous
Yardımsever
Üye

Ağızında görebilirsiniz.

Bu daha net olabilir.
Hocam bence 4 gün önce yapmış olduğunuz kontrolde yemiş olabilir. Benim size önerim 2 hafta sonra bakıp, yumurtlamadıysa protein vermeniz. Eğer yine de yumurtalamazsa salmanızdır

armagankaya

Pupa
Üye
Belki kraliçeniz çiftleşmemiş olabilir ufak bir un kurdu takviyesi deneyin tekrardan yumurtlamazsa muhtemelen çiftleşmemiştir
Hocam yumurtaları vardı.

Hocam bence 4 gün önce yapmış olduğunuz kontrolde yemiş olabilir. Benim size önerim 2 hafta sonra bakıp, yumurtlamadıysa protein vermeniz. Eğer yine de yumurtalamazsa salmanızdır
Yumurtası vardı şimdi yok.

anakin

Brachypterous
Yardımsever
Üye
Hocam siz kontrol edince strese girmiş ve siz coverı kapattıktan sonra yemiş olabilir. Bu arada bir kraliçenin yumurtlamış olması onun döllendiğini göstermez.

anakin

Brachypterous
Yardımsever
Üye
Hocam 2 hafta bekleyin, kontrol ettiğinizde yumurtlamamışsa protein takviyesi yapın. Yine de olmazsa salın.

holloway

Larva
Üye
Görünüşe göre kraliçenizin cinsi Formica. Çok kolay strese girerler ve yumurtalarını yeme eğilimleri vardır. Mümkünse tüpü titreşimsiz bir yere alıp bir ay boyunca kontrol etmeyin.

Kaganrelis

Larva
Üye
Görünüşe göre kraliçenizin cinsi Formica. Çok kolay strese girerler ve yumurtalarını yeme eğilimleri vardır. Mümkünse tüpü titreşimsiz bir yere alıp bir ay boyunca kontrol etmeyin.
1 ay kadar uzun bir süreye gerek yok 2 hafta civarı kontrol etmemesi yeterli