Kraliçe Karıncamın Türü nedir ve Çiftleşmiş midir?

PatatesAdam344

Yumurta
Üye
Ben 2 hafta önce bir kraliçe karınca buldum. Bulduğum ilk kraliçe, strese girmesin diye karanlık bir yerde tutup, 4-5 günde bir baktım. Tek kanadı duruyor. Hala yumurtlamadı çiftleşmişmidir? Birde çiftleşmemiş ise parka bırakıp başında bekleyerek bir prens karıncanın yanına gelip çiftleştikten sonra almam gibi bir ihtimal var mıdır?

Ekli dosyalar

• 20240914_202525.jpg
    20240914_202525.jpg
    40.9 KB · Görüntüleme: 15
Moderatör tarafında düzenlendi:

Cihan__

Majör
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
Çiftleşmiş messor cinsi kraliçe.

Çözüm

MorteL

Yumurta
Üye
Ben 2 hafta önce bir kraliçe karınca buldum. Bulduğum ilk kraliçe, strese girmesin diye karanlık bir yerde tutup, 4-5 günde bir baktım. Tek kanadı duruyor. Hala yumurtlamadı çiftleşmişmidir? Birde çiftleşmemiş ise parka bırakıp başında bekleyerek bir prens karıncanın yanına gelip çiftleştikten sonra almam gibi bir ihtimal var mıdır?
Benimki de aynı vaziyette (Solenopsis cinsi kraliçe). Sizinkini de tek kanat olarak görünce rahatladım. 2 kraliçe bulmuştum, birisi öldü; bunun da ölmesinden korkuyordum.

Demo

Nanitik
Yardımsever
Üye
Kraliçe yüksek ihtimal döllenmiştir. 1 hafta hiç bakmazsan ve tüpe dokunmazsan yumurtlama ihtimali daha yüksek olur.