Kraliçe karıncam ölü gibi

aeb

Yumurta
Üye
2 aydır 10 işçisi var küçük bir tür ama ben kontrol edince ölü gibi kraliçesi. Kırmızı kağıdı çekince yaklaşık 10 dakika sonra hareket ediyor, koloniye bol şekerli su ve protein takviyeside yapıyorum. Ayrıca İzmir'de uçuş yapan seviye 1 türler nelerdir? iyi forumlar.

Moderatör tarafında düzenlendi:

cıvıkasz

Larva
Üye
2 aydır 10 işçisi var küçük bir tür ama ben kontrol edince ölü gibi kraliçesi. Kırmızı kağıdı çekince yaklaşık 10 dakika sonra hareket ediyor, koloniye bol şekerli su ve protein takviyeside yapıyorum. Ayrıca İzmir'de uçuş yapan seviye 1 türler nelerdir? iyi forumlar.
selamlar öncelikle kraliçenin durgun olması gayet normal zaten kraliçenin görevi sadece yumurtlamak hareket etmemesi sizi düşündürmesin. Ayrıca izmirde uçuş yapabilen seviye 1 türler messor tetramorium camponotus lasius ve tapinoma tarzı türler şu zamanlarda tetramorium uçuşları oluyor genellikle eylülün sonlarındada messor uçuşları başlar belki camponotus uçuşunada denk gelebilirsiniz iyi hobiler.

Antquenn

Larva
Üye
selamlar öncelikle kraliçenin durgun olması gayet normal zaten kraliçenin görevi sadece yumurtlamak hareket etmemesi sizi düşündürmesin. Ayrıca izmirde uçuş yapabilen seviye 1 türler messor tetramorium camponotus lasius ve tapinoma tarzı türler şu zamanlarda tetramorium uçuşları oluyor genellikle eylülün sonlarındada messor uçuşları başlar belki camponotus uçuşunada denk gelebilirsiniz iyi hobiler.
Bende de tapinoma kraliçesi vardi 15 işçiyi geçince hareketleri yavaşladı

cıvıkasz

Larva
Üye
Bu arada birinci nesil için hareket etmemesi bence kötü benimki 2. Nesil işçileri çıkardı daha yeni yeni yavaşladı artık ışığa karşı tepki vermiyor iyi ki kötü mü bilmiyorum
ışık tutmadığım sürece bir hareketlenme olmuyor yoksa bir yem filan koyduğum da ilk kraliçe gidiyor

karıncabuldum

Pupa
Üye
Boostlama ne demektir örnek verebilirmisiniz, bilmeyenler olabilir tekrar konu açmak zoruna kalmasınlar
Daha hızlı büyüme , daha fazla yumurta örneğin bol protein vermek.Çiğ yumurta beyazı ve balı karıştırarak vermek bence en iyi boostlama yontemi

cıvıkasz

Larva
Üye
Koloniyi bosstlama ile büyüt böylece daha fazla işçi ve kraliçe verimi alırsın
denemek istesem de yapamam tapinomalar çok kolay protein zehirlenmesi yaşıyor belki denerim ama sende deneme bence ben bu protein zehirlenmesinden dolayı farklı bir tapinoma kolonimin yarısını kaybettim

Son düzenleme:

Antquenn

Larva
Üye
denemek istesem de yapamam tapinomalar çok kolay protein zehirlenmesi yaşıyor belki denerim ama sende deneme bence ben bu protein zehirlenmesinden dolayı farklı bir tapinoma kolonimin yarısını kaybettim
Yeni ogreniyorum teşekkürler ben haftada bir hamambocegini ya da un kurdu böceğini kaynatıp yarısını veriyorum iki günde bir şekerli su