Hocam bu karıncalar çok inanılmaz gözüküyor, tabiri caizse. 7/24 izlemek istiyorum. Bunun için yapabileceğim bir şey varmı?Anormal bir durum yok. 2 haftada 1 bakarak yumurtaların gelişimini takip edebilirsiniz.
Bence en azından işçileri çıkana kadar karartma takın ve çok ellemeyin, kraliçenin strese girmesi durumunda yumurtaların gelişmesini geciktirebilirsiniz. İşçileri çıktıktan sonra karartmayı takmayarak yavaştan ışığa alıştırabilirsiniz, böylece istediğiniz zaman seyredebiliyor olursunuz.Hocam bu karıncalar çok inanılmaz gözüküyor, tabiri caizse. 7/24 izlemek istiyorum. Bunun için yapabileceğim bir şey varmı?
Eğer sabit kalacaksa ve flaş gibi ekstra aydınlatma kullanmayacaksan istediğin kadar bakabilirsin, tüpün sabit kalmasını sağlandıktan sonra ve dibine sokulmadıktan sonra kolay kolay gözlemlemenden kaynaklı streslenmez.Hocam bu karıncalar çok inanılmaz gözüküyor, tabiri caizse. 7/24 izlemek istiyorum. Bunun için yapabileceğim bir şey varmı?
O işe yaramıyor diye duymuştum.Şeffaf kırmızı asetat kağıdı takabilirsiniz zamanla alışır.
Zaten zamanla alışır dedim bende kırmızı renk göremediklerinden dolayı karanlık sandıklarını düşünmüyorum ama daha loş bir ortam sağlar.O işe yaramıyor diye duymuştum.
Hocam onları izleyerek başladım bu hobiye zaten, neyse asetat kağıdı umarım iş görür.Hocam aynı benim gibisiniz benim meragim yüzümden camponotus kraliçem 2 kere yumurta yedi fakat şuanda 14 işcisiyle güzel bir şekilde devam ediyor youtubede güzel koloni besleme videolari var onları izlerseniz meragınız azda olsa gider.