Kraliçe karincam çok az haraket ediyor

BebeKarınca

Yumurta
Üye
dün saat 12 de bulduğum messor kraliçe karınca tüpün içinde yan yatmış bir şekilde duruyor ama antenlerini oynatabiliyor tüpün dışına çıkardığımda ayakta zor duruyor gibiydi bir an kış uykusuna yatmış hissine kapıldım bilgili arakadaşlar cevap yazarsa sevinirim

Barkın

Süper Koloni
Yardımsever
Üye
Haraketsiz olması ve sadece antenlerinin oynaması beklendik ve normal bir durum eğer tüpten dışarı çıkardığınızda ayakta duramayıp devriliyorsa ölme riski vardır eğer odanız gerçekten soğuk ise sıcak bir ortama koyup beklemeyi deneyin diyapozda olabilir o yüzden bu halde olabilir

BebeKarınca

Yumurta
Üye
Haraketsiz olması ve sadece antenlerinin oynaması beklendik ve normal bir durum eğer tüpten dışarı çıkardığınızda ayakta duramayıp devriliyorsa ölme riski vardır eğer odanız gerçekten soğuk ise sıcak bir ortama koyup beklemeyi deneyin diyapozda olabilir o yüzden bu halde olabilir
20221012_183444.jpgtüpten çıkardım böyle boş boş bekliyor tüpe girince kendini yere yatırıyor odanın sıcaklığı 26,4 derece ama böyle ayakta durabiliyor ama hiç haraket etmiyor

BebeKarınca

Yumurta
Üye
Sıcak bi ortama al ve bekle veya önüne biraz şekerli su koy ben böyle bisi yasamistim solenopsis kraliçesi buldum biraz su verdim biraz şekerli su sıcak bi ortama koydum hop canlandı şuan bakiyorum
Galiba öldü hiç haraket etmiyor öylece duruyor önüne şekerli su koydum ama kılını kıpırdatmadı dokunduğunda hiç bir şey yapmıyor öylece düşüyor 😔