Kraliçe karıncaları bulmak için en uygun ay hangisi?

curthan

Yumurta
Üye
bu aralar merak saldım şu kraliçelere en uygun ne zaman bulurum

el4nce

Koloni
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Kraliçe karınca bulmak için yakalanması gereken hava koşulları 20 derece üstü ve nemin fazla olduğu zamanlar olarak bilinir. Bu hava koşullarına sahip yerlerde kraliçe bulma ihtimaliniz yüksektir ve işin içinde şans da vardır :) Bu hava koşullarına sahip aylar Mart-Ağustos arası kabul edilir.

curthan

Yumurta
Üye
Kraliçe karınca bulmak için yakalanması gereken hava koşulları 20 derece üstü ve nemin fazla olduğu zamanlar olarak bilinir. Bu hava koşullarına sahip yerlerde kraliçe bulma ihtimaliniz yüksektir ve işin içinde şans da vardır :) Bu hava koşullarına sahip aylar Mart-Ağustos arası kabul edilir.
çok teşekkür ederim, iyi forumlar 🙂

İgnifer

Nanitik
Deneyimli Hobici
Üye
genel olarak yağmurdan sonra güneş açan nemli ve sıcak bahar aylarıdır topraktaki nemden ve sıcaklıktan anlaşılır

ama her tür için bu şartlar aranmaz misal messor bahar harici yaz sonu da uçuş yapar ama yaz sonu uçuş yapan messorlar dan genelde pek fazla verim elde edilmez ve messorların da bahar aylarında ki uçuşları erken zamanlarda olduğu için hava sıcaklığıda genel olarak o kadar sıcak olmaz

başka bir örnek olarak cataglyphis cinsi karıncalar kurak topraklarda bulunur nemin ve sıcaklığın yüksek olduğu zamanlarda uçuş yaparlar ayrıca kendileri semi claustral bir tür olduğu için nemden bağımsız olarak günün en sıcak saatlerinde avlanmak için dışarı çıkarlar o sırada da avlanabilirler

bunun gibi pek çok istisna var internetten takvimlerine bakabilirsin ama genel olarak ilk cümlemdeki gibi olur

Yusuf

Yumurta
Üye
Tabii ki bahar ayları her böcek türleri oldukça fazla şekilde üremesini tamamlıyor yeni yavrular ortaya çıkıyor kış uykuları bitiyor önümüzde ki Mart-Eylül arasına bakmanız lazım Evet Haziran,Temmuz, Ağustos, Eylül bahar ayları değil fakat o dönemlerde de bulma olasılığı yüksek

İyi forumlar muck <3

Cemilbicici

Yumurta
Üye
genel olarak yağmurdan sonra güneş açan nemli ve sıcak bahar aylarıdır topraktaki nemden ve sıcaklıktan anlaşılır

ama her tür için bu şartlar aranmaz misal messor bahar harici yaz sonu da uçuş yapar ama yaz sonu uçuş yapan messorlar dan genelde pek fazla verim elde edilmez ve messorların da bahar aylarında ki uçuşları erken zamanlarda olduğu için hava sıcaklığıda genel olarak o kadar sıcak olmaz

başka bir örnek olarak cataglyphis cinsi karıncalar kurak topraklarda bulunur nemin ve sıcaklığın yüksek olduğu zamanlarda uçuş yaparlar ayrıca kendileri semi claustral bir tür olduğu için nemden bağımsız olarak günün en sıcak saatlerinde avlanmak için dışarı çıkarlar o sırada da avlanabilirler

bunun gibi pek çok istisna var internetten takvimlerine bakabilirsin ama genel olarak ilk cümlemdeki gibi olur
Yanlız izmir hep sıcak ve nemli her gün uçuş mu var yani??

İgnifer

Nanitik
Deneyimli Hobici
Üye
ahhaah doğru diyosunuz izmir hep nemli olması sebebiyle uçuş sayısı da daha çok olacaktır elbet yazın izmirde bulunduğum dönemde çok fazla uçuşa denk geliyorum
fakat siz daha çok nemin tavan yaptığı hafif rüzgarlı ve sıcak günleri yahut başta belirttiğim gibi yağmur sonrası güneşin çıktığı zamanlara bakın
yaz aylarında izmirde ne zaman yağmur yağsa ve ardından dinse kesin bir uçuşa denk gelirim

Yetkin

Nanitik
İlklerden
Deneyimli Hobici
Üye
kış uykusuna yattıkları bir dönem de var elbet ben İzmir de yaşıyorum takip ettiğim koloniler kış uykusunda hava iyi olsa da yağmur olsa da uyumaya devam edecekler halen

Cemilbicici

Yumurta
Üye
kış uykusuna yattıkları bir dönem de var elbet ben İzmir de yaşıyorum takip ettiğim koloniler kış uykusunda hava iyi olsa da yağmur olsa da uyumaya devam edecekler halen
Uyku bitince bir konu açar mısın forumda bende Kraliçe toplamak istiyorum

LuciFeci

Yumurta
Üye
Hocam öncelikle iyi forumlar. Uçuşları türden türe farklılık gösteriyor. Messor, lasius, tetra, crema gibi türler martın son haftası nisanın ilk iki haftasında karşınıza çıkabilir. Haziranın ikinci haftasından temmuzun sonuna kadar cataglyphis gibi büyük türlere rastlayabilirsiniz. Ve ekimin son haftası tekrardan Messor uçuşlarına denk gelebilirsin. Almanı tavsiye edeceğim 2 tür var. Başlangıç için en idealleri diyebilirim. Messor ve pheidole seni hiç yormayacaktır

Okan

Pupa
Üye
Takvim vardı, bulur bulmaz atarım.

Merdcan

Yumurta
Üye
Hocam rüzgarı unutmuşsunuz :D

Chaprix

Nanitik
Deneyimli Hobici
Üye
4 gün önce bulduğum karınca karliçemi yardımcı olurmusunuz muallakta kaldım bırakıp bırakmamakla
Aynı mesajı diğer konularda da atmışsınız. Tür veya Kraliçe sorgusu yapmak için Tür sorgulama bölümünde konu açarak sorabilirsiniz. Forumu daha nitelikli kullanalım lütfen, öbür türlü kirlilik olabiliyor çünkü. iyi forumlar.