Kraliçe karınca bulmak için yakalanması gereken hava koşulları 20 derece üstü ve nemin fazla olduğu zamanlar olarak bilinir. Bu hava koşullarına sahip yerlerde kraliçe bulma ihtimaliniz yüksektir ve işin içinde şans da vardır Bu hava koşullarına sahip aylar Mart-Ağustos arası kabul edilir.bu aralar merak saldım şu kraliçelere en uygun ne zaman bulurum
çok teşekkür ederim, iyi forumlar 🙂Kraliçe karınca bulmak için yakalanması gereken hava koşulları 20 derece üstü ve nemin fazla olduğu zamanlar olarak bilinir. Bu hava koşullarına sahip yerlerde kraliçe bulma ihtimaliniz yüksektir ve işin içinde şans da vardır Bu hava koşullarına sahip aylar Mart-Ağustos arası kabul edilir.
Rica ederim, iyi hobiler. Sevgilerimleçok teşekkür ederim, iyi forumlar 🙂
Tabii ki bahar ayları her böcek türleri oldukça fazla şekilde üremesini tamamlıyor yeni yavrular ortaya çıkıyor kış uykuları bitiyor önümüzde ki Mart-Eylül arasına bakmanız lazım Evet Haziran,Temmuz, Ağustos, Eylül bahar ayları değil fakat o dönemlerde de bulma olasılığı yüksekbu aralar merak saldım şu kraliçelere en uygun ne zaman bulurum
bu ortalama bir liste kesin doğruluğu yok(Silinen içerik)
Yanlız izmir hep sıcak ve nemli her gün uçuş mu var yani??genel olarak yağmurdan sonra güneş açan nemli ve sıcak bahar aylarıdır topraktaki nemden ve sıcaklıktan anlaşılır
ama her tür için bu şartlar aranmaz misal messor bahar harici yaz sonu da uçuş yapar ama yaz sonu uçuş yapan messorlar dan genelde pek fazla verim elde edilmez ve messorların da bahar aylarında ki uçuşları erken zamanlarda olduğu için hava sıcaklığıda genel olarak o kadar sıcak olmaz
başka bir örnek olarak cataglyphis cinsi karıncalar kurak topraklarda bulunur nemin ve sıcaklığın yüksek olduğu zamanlarda uçuş yaparlar ayrıca kendileri semi claustral bir tür olduğu için nemden bağımsız olarak günün en sıcak saatlerinde avlanmak için dışarı çıkarlar o sırada da avlanabilirler
bunun gibi pek çok istisna var internetten takvimlerine bakabilirsin ama genel olarak ilk cümlemdeki gibi olur
ahhaah doğru diyosunuz izmir hep nemli olması sebebiyle uçuş sayısı da daha çok olacaktır elbet yazın izmirde bulunduğum dönemde çok fazla uçuşa denk geliyorumYanlız izmir hep sıcak ve nemli her gün uçuş mu var yani??
kış uykusuna yattıkları bir dönem de var elbet ben İzmir de yaşıyorum takip ettiğim koloniler kış uykusunda hava iyi olsa da yağmur olsa da uyumaya devam edecekler halenYanlız izmir hep sıcak ve nemli her gün uçuş mu var yani??
Uyku bitince bir konu açar mısın forumda bende Kraliçe toplamak istiyorumkış uykusuna yattıkları bir dönem de var elbet ben İzmir de yaşıyorum takip ettiğim koloniler kış uykusunda hava iyi olsa da yağmur olsa da uyumaya devam edecekler halen
Havanın sıcak olduğu zamanlar genelde ilkbahar ve yaz aylarıdır bunlar yaklaşık hava 20 dereceye yaklaştığı zamanlar yağmurdan bir veya iki gün sonra çıkarsan bulabileceğini düşünmekteyimbu aralar merak saldım şu kraliçelere en uygun ne zaman bulurum
Hocam öncelikle iyi forumlar. Uçuşları türden türe farklılık gösteriyor. Messor, lasius, tetra, crema gibi türler martın son haftası nisanın ilk iki haftasında karşınıza çıkabilir. Haziranın ikinci haftasından temmuzun sonuna kadar cataglyphis gibi büyük türlere rastlayabilirsiniz. Ve ekimin son haftası tekrardan Messor uçuşlarına denk gelebilirsin. Almanı tavsiye edeceğim 2 tür var. Başlangıç için en idealleri diyebilirim. Messor ve pheidole seni hiç yormayacaktırbu aralar merak saldım şu kraliçelere en uygun ne zaman bulurum
Hocam rüzgarı unutmuşsunuzKraliçe karınca bulmak için yakalanması gereken hava koşulları 20 derece üstü ve nemin fazla olduğu zamanlar olarak bilinir. Bu hava koşullarına sahip yerlerde kraliçe bulma ihtimaliniz yüksektir ve işin içinde şans da vardır Bu hava koşullarına sahip aylar Mart-Ağustos arası kabul edilir.
Hadi ekleyelim onu daHocam rüzgarı unutmuşsunuz
Aynı mesajı diğer konularda da atmışsınız. Tür veya Kraliçe sorgusu yapmak için Tür sorgulama bölümünde konu açarak sorabilirsiniz. Forumu daha nitelikli kullanalım lütfen, öbür türlü kirlilik olabiliyor çünkü. iyi forumlar.4 gün önce bulduğum karınca karliçemi yardımcı olurmusunuz muallakta kaldım bırakıp bırakmamakla