Kırmızı ateş karıncası hakkında bilgi almak istiyorum ve kraliçesini bulmak istiyorum
Moderatör tarafında düzenlendi:
Türkiyede bulunmuyor. Ama benzer türler var.Kırmızı ateş karıncası hakkında bilgi almak istiyorum ve kraliçesini bulmak istiyorum
Solenopsis fugax ve Myrmica rubra gibi iğneye sahip türler bulunsa da, Solenopsis invicta kadar istilacı değiller. Ayrıca bunun gibi istilacı türlerin, ülkemizin ekosistemini olumsuz etkileyebilir.Türkiyede bulunmuyor. Ama benzer türler var.
Solenopsis geminata türü ülkemizde maalesef bulunuyor.Türkiyede bulunmuyor. Ama benzer türler var.
Solenopsis fugax ve Myrmica rubra gibi iğneye sahip türler bulunsa da, Solenopsis invicta kadar istilacı değiller. Ayrıca bunun gibi istilacı türlerin, ülkemizin ekosistemini olumsuz etkileyebilir.
Solenopsis geminata, dünyanın en istilacı 36 türünden birisidir. Hızlı yayılımı ve baskın yapısı nedeniyle küresel açıdan tehlike teşkil eder. Güney Amerika türü olmasına rağmen tüm güney kutbuna yayılmış durumda.Kırmızı ateş karıncası hakkında bilgi almak istiyorum ve kraliçesini bulmak istiyorum
Teşekkür ederim ya peki bu tür yerine hangi türü alabilirim bu şekilde agresif güçlü bir tür istiyorumSolenopsis geminata türü ülkemizde maalesef bulunuyor.
Solenopsis geminata, dünyanın en istilacı 36 türünden birisidir. Hızlı yayılımı ve baskın yapısı nedeniyle küresel açıdan tehlike teşkil eder. Güney Amerika türü olmasına rağmen tüm güney kutbuna yayılmış durumda.
Ekli dosyayı görüntüle 48427
Ekli dosyayı görüntüle 48428
Asker kastı, iğnesi ve kuvvetli zehri olan bir tür.
İstilacı yapısını düşününce dayanıklı ve hızlı üreyen bir tür olması gerek.
Beslemenizi tavsiye etmem, kraliçesi yanlışım yoksa Antalya ilinde bulundu yalnızca.
Turizm yoluyla gelmiş olması muhtemel.
Beslerseniz bile koloni baş edemeyeceğiniz hale geldiğinde doğaya SAKIN salmayın. Atın buzluğa imha edin.
Pheidole cinsi olabilir. Agresiftir, asker kastına sahiptir, oldukça hızlı gelişir.Teşekkür ederim ya peki bu tür yerine hangi türü alabilirim bu şekilde agresif güçlü bir tür istiyorum