Kraliçe karınca

Kaptan_spam02

Yumurta
Üye
Kırmızı ateş karıncası hakkında bilgi almak istiyorum ve kraliçesini bulmak istiyorum

Moderatör tarafında düzenlendi:

creal

Media
Üye
Kırmızı ateş karıncası hakkında bilgi almak istiyorum ve kraliçesini bulmak istiyorum
Türkiyede bulunmuyor. Ama benzer türler var.

Solenopsis fugax ve Myrmica rubra gibi iğneye sahip türler bulunsa da, Solenopsis invicta kadar istilacı değiller. Ayrıca bunun gibi istilacı türlerin, ülkemizin ekosistemini olumsuz etkileyebilir.

Son düzenleme:

Enesersoy45

Gamergate
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Üye

Solenopsis fugax ve Myrmica rubra gibi iğneye sahip türler bulunsa da, Solenopsis invicta kadar istilacı değiller. Ayrıca bunun gibi istilacı türlerin, ülkemizin ekosistemini olumsuz etkileyebilir.
Solenopsis geminata türü ülkemizde maalesef bulunuyor.
Solenopsis geminata, dünyanın en istilacı 36 türünden birisidir. Hızlı yayılımı ve baskın yapısı nedeniyle küresel açıdan tehlike teşkil eder. Güney Amerika türü olmasına rağmen tüm güney kutbuna yayılmış durumda.
Screenshot_20250416_073702_Chrome.jpg
Screenshot_20250416_073743_Chrome.jpg
Asker kastı, iğnesi ve kuvvetli zehri olan bir tür.
İstilacı yapısını düşününce dayanıklı ve hızlı üreyen bir tür olması gerek.
Beslemenizi tavsiye etmem, kraliçesi yanlışım yoksa Antalya ilinde bulundu yalnızca.
Turizm yoluyla gelmiş olması muhtemel.
Beslerseniz bile koloni baş edemeyeceğiniz hale geldiğinde doğaya SAKIN salmayın. Atın buzluğa imha edin.

Kaptan_spam02

Yumurta
Üye
Solenopsis geminata türü ülkemizde maalesef bulunuyor.

Solenopsis geminata, dünyanın en istilacı 36 türünden birisidir. Hızlı yayılımı ve baskın yapısı nedeniyle küresel açıdan tehlike teşkil eder. Güney Amerika türü olmasına rağmen tüm güney kutbuna yayılmış durumda.
Ekli dosyayı görüntüle 48427
Ekli dosyayı görüntüle 48428
Asker kastı, iğnesi ve kuvvetli zehri olan bir tür.
İstilacı yapısını düşününce dayanıklı ve hızlı üreyen bir tür olması gerek.
Beslemenizi tavsiye etmem, kraliçesi yanlışım yoksa Antalya ilinde bulundu yalnızca.
Turizm yoluyla gelmiş olması muhtemel.
Beslerseniz bile koloni baş edemeyeceğiniz hale geldiğinde doğaya SAKIN salmayın. Atın buzluğa imha edin.
Teşekkür ederim ya peki bu tür yerine hangi türü alabilirim bu şekilde agresif güçlü bir tür istiyorum