Kraliçe karınca

Kayra190761

Yumurta
Üye
Bir adet messor kraliçem var ve bulunduğum şehirde hava 10-15 derece arası ev ortamında kraliçeyi nasıl ısıtabilirim veya kış uykusuna yatırmalı mıyım? yatırmalıysam herhangi bir yem vs. Vermeli miyim?

Moderatör tarafında düzenlendi:

hberkdonmez

Yumurta
Üye
Bir adet messor kraliçem var ve bulunduğum şehirde hava 10-15 derece arası ev ortamında kraliçeyi nasıl ısıtabilirim veya kış uykusuna yatırmalı mıyım? yatırmalıysam herhangi bir yem vs. Vermeli miyim?
Sonbaharda bulunan kraliçelerin büyük çoğunluğu içgüdüsel olarak bu aylarda yumurtlamadığını ve 2 ila 4 ay arası kış uykusuna yatırılması gerektiğini okumuştum bir başlıkta fakat bazı kişilerde tek kraliçe olduğu zaman 1 sene olmak şartıyla kış uykusunu pas geçebileceğimizi yazmışlardı. Kış uykusunu 1 sene pas geçmek kolonide ölümlere ve üremede yavaşlığa neden olabiliyormuş. Eğer bunu göze alıyorum derseniz ve imkanınız varsa ısıtıcı ped alabilirsiniz. Doğrudan temas etmeyecek şekilde kraliçenin altına koyabilirsiniz(ideal sıcaklık 25 derece olmalı, 30 üzerinde strese girip ölümler yaşanabiliyormuş). Bazı üyeler modem üzerine koyarak bu sıcaklığı sağlıyorlarmış diye de okumuştum bir başlıkta.
Kış uykusuna yatırmak istiyorsanız bu başlığa göz atabilirsiniz.
Konu 'Karınca kolonisini kış uykusuna yatırmak' https://karincaciftligim.com/threads/karinca-kolonisini-kis-uykusuna-yatirmak.20677/