Kraliçe Karınca Yumurtlama Süreci

kylnesimm

Yumurta
Üye
Campontus Kraliçesine ait 8-10 yumurtalı bir tüpüm var.
Kraliçemin yumurtlama tarihi 26 Nisan, yumurtalar yaklaşık 1 hafta öncesine kadar turuncu bir renge sahipti.
Ve az önce yaptığım kontrollerden sonra yumurtaların renkleri hafif kararmaya başlamış. Eski turuncumsu renge sahip değillerdi.
Yumurtlama tarihinden tam olarak 1 ay geçti. Ama yumurtalardan hala karınca çıkmadı. Yaklaşık ne zaman yumurtalardan ilk işçilerim çıkar.

EminBS

Pupa
Üye
Campontus Kraliçesine ait 8-10 yumurtalı bir tüpüm var.
Kraliçemin yumurtlama tarihi 26 Nisan, yumurtalar yaklaşık 1 hafta öncesine kadar turuncu bir renge sahipti.
Ve az önce yaptığım kontrollerden sonra yumurtaların renkleri hafif kararmaya başlamış. Eski turuncumsu renge sahip değillerdi.
Yumurtlama tarihinden tam olarak 1 ay geçti. Ama yumurtalardan hala karınca çıkmadı. Yaklaşık ne zaman yumurtalardan ilk işçilerim çıkar.
Camponotus hızlı strese giren bir tür çok kontrol etme bildiğim kadarıyla 2 ay gibi çıkıyorlar ama bu strese de bağlı rengin hafiften kararması normal diye biliyorum.

kylnesimm

Yumurta
Üye
Camponotus hızlı strese giren bir tür çok kontrol etme bildiğim kadarıyla 2 ay gibi çıkıyorlar ama bu strese de bağlı rengin hafiften kararması normal diye biliyorum
Teşekkür ederim o zaman uzun bir süre dokunmayım 3 güne bir kontrol ederdim.