kraliçe karınca yumurtalarını yerse

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Yaren

Yumurta
Üye
kraliçe karınca yumurtalarını yerse ne yapmalıyız

Batınönal

Yumurta
Üye
Benim 2 hafta önce bulduğum messor kraliçem bir hafta sonra yumurtlamıştı 2 -3 gün geçtikten sonra tekrar baktığımda yumurta yoktu büyük ihtimalle yemişti. Bugün tekrar baktım baya yumurtası vardı.Yapilacak tek şey karanlık bir ortama koyup 1-2 hafta hiç bakmamak

Spry_mrs

Yumurta
Üye
Benim 2 hafta önce bulduğum messor kraliçem bir hafta sonra yumurtlamıştı 2 -3 gün geçtikten sonra tekrar baktığımda yumurta yoktu büyük ihtimalle yemişti. Bugün tekrar baktım baya yumurtası vardı.Yapilacak tek şey karanlık bir ortama koyup 1-2 hafta hiç bakmamak
Yani kısacası stres altına sokmamak

Wenorall

Yumurta
Üye
Yeni bulunmuş bir Kraliçe yumurtalarını yiyorsa çok büyük bir ihtimal ile stres altındadır. Diğer ihtimal bir ihtimal de kraliçenin koloniden yeni ayrılmış bir kraliçe olmamasıdır mesela internetten satın aldıysanız bekletilmiş ve beklediği için aç bir kraliçe olabilir o sebepten yumurtalarının bazılarını diğer yumurtaları beslemek için yiyebilir. Bu durumlarda yapılacaklar kendiniz bulduğunuz bir kraliçe ise karanlık bir ortamda yeterli nem ve titreşimsiz bir alanda bekletmektir , satın aldığınız bir kraliçe için eğer bütün yumurtalarını yedi ise çok küçük miktarda, uzun süre beklese dahi sıkıntı olmayacak ve kraliçeyi strese sokmayacak bir besleme yapmaktır. Kolay gelsin.

Yaren

Yumurta
Üye
Yeni bulunmuş bir Kraliçe yumurtalarını yiyorsa çok büyük bir ihtimal ile stres altındadır. Diğer ihtimal bir ihtimal de kraliçenin koloniden yeni ayrılmış bir kraliçe olmamasıdır mesela internetten satın aldıysanız bekletilmiş ve beklediği için aç bir kraliçe olabilir o sebepten yumurtalarının bazılarını diğer yumurtaları beslemek için yiyebilir. Bu durumlarda yapılacaklar kendiniz bulduğunuz bir kraliçe ise karanlık bir ortamda yeterli nem ve titreşimsiz bir alanda bekletmektir , satın aldığınız bir kraliçe için eğer bütün yumurtalarını yedi ise çok küçük miktarda, uzun süre beklese dahi sıkıntı olmayacak ve kraliçeyi strese sokmayacak bir besleme yapmaktır. Kolay gelsin.
satın aldım ama daha işçisi yok ne ile besleyeyim kuş yemi olur mu

Yaren

Yumurta
Üye
Kuş yemi ile besleyin ama canlı yem kaplumbağa yemi de kullanırsanız daha hızlı çoğalırlar (kaplumbağa yemini ben kullanıyorum kabul etmeme ihtimalleri var
kaplumba yemi dediğiniz kahverengi kapsülümsü gibi olanlar mı yoksa kuru böcekler mi

hasany

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Messor claustral bir cinstir. Yani işçisi çıkana kadar besleme yapmanıza gerek yok. Besleme yaparak ek strese yol açmayın. Besleme yapmak zorunda kaldıysanız bile bunları sıvı formda olan besinlerle yapmaya çalışın. Şekerli su, un kurdunun iç kısmı vs. Katı formdaki besinleri direkt olarak tüketemiyorlar. Bulamaç haline getirip öğütebiliyorlar.

hasany

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Forumda canlı satışı tamamen yasaktır. Konunun cevabı zaten verildi. Uzamaması için kilitliyorum.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...