Kraliçe Karınca Yeni Bir Kraliçe Veya Prens Yumurtası Yapabilir mi?

gecegora

Yumurta
Üye
Kraliçe karınca yeni bi kraliçe veya prens yumurtası yapabilirmi?

erennn

Larva
Üye
koloni yeteri kadar büyürse yumurtlayabilir diye biliyorum

Frogge

Yumurta
Üye
Hayır, dolaylı yoldan evet ama esaret altında hiç kraliçe üretilemedi.

PRS.macro

Süper Koloni
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Üye
Hayır, dolaylı yoldan evet ama esaret altında hiç kraliçe üretilemedi.
Hayır üretildi. Kendi kolonilerimde de ürettim, üreten onlarca kişiyle de konuştum. Bu kadar iddialı konuşmamanız sizin faydanıza olur.

Frogge

Yumurta
Üye
Kraliçe üretilmediğine eminim. Prens ve prenses tabii ki çıkabilir, ama kraliçe değil.

PRS.macro

Süper Koloni
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Üye
Kraliçe üretilmediğine eminim. Prens ve prenses tabii ki çıkabilir, ama kraliçe değil.
Soruyu yanlış anlamışsın öncelikle. Soruda "kraliçe yumurtası" ile kastedilen prenses. Prens ve prenses üretimleri esaret altında da olgunlaşan kolonilerde gerçekleşiyor. Demek istediğin bu prens ve prenseslerin çiftleşmeyeceği ve döllenmiş bir kraliçe üretilemeyeceğiyse, bu da doğru değil. Ensest çiftleşen türlerde bu çiftleşme oluyor ve koloni içerisinde döllenmiş kraliçeler üretiliyor. Yurtdışında bu şekilde yeni kraliçeler üretip satan kimselerle de tanıştım.

Frogge

Yumurta
Üye
Soruyu yanlış anlamışsın öncelikle. Soruda "kraliçe yumurtası" ile kastedilen prenses. Prens ve prenses üretimleri esaret altında da olgunlaşan kolonilerde gerçekleşiyor. Demek istediğin bu prens ve prenseslerin çiftleşmeyeceği ve döllenmiş bir kraliçe üretilemeyeceğiyse, bu da doğru değil. Ensest çiftleşen türlerde bu çiftleşme oluyor ve koloni içerisinde döllenmiş kraliçeler üretiliyor. Yurtdışında bu şekilde yeni kraliçeler üretip satan kimselerle de tanıştım.
Evet soruyu yanlış anlamışım. Üretenler belirli türleri mi üretiyorlar yoksa çoğu türde oluyor mu?

PRS.macro

Süper Koloni
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Üye
Evet soruyu yanlış anlamışım. Üretenler belirli türleri mi üretiyorlar yoksa çoğu türde oluyor mu?
Belirli türlerde oluyor ensest üreme ve sayıları da oldukça az. Yaygın değil.

gecegora

Yumurta
Üye
Belirli türlerde oluyor ensest üreme ve sayıları da oldukça az. Yaygın değil.
Bende 3 kraliçe var biri yaralı ve ilk başta yanlışlıkla sarstim (yarası baştan beri vardı kargo geldiğindej beri) bu 3 kraliçe diyorum ben kraliçe diye aldım neyse prenses diyelim . Bu 3 prenses bir ayda nekadar yumurtlar ve yumurtalar uygun ortamlarda nezaman çıkar ve bi ay içerisinde oluşan yumurtaların içinden prens prenses çıkma olasılığı kaçtır . Yani kendi deneyimlerinizi söylerseniz sevinirim

Kutay

Nanitik
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Üye
@Ragnar Danneskjoldd rahatsız ediyorum özür dilerim ama aklıma takılan bi soru var koloni içinde çiftleşen yani ensest çiftleşmenin uygun olduğu türlerden bildiklerini yazabilir misin?

Bende 3 kraliçe var biri yaralı ve ilk başta yanlışlıkla sarstim (yarası baştan beri vardı kargo geldiğindej beri) bu 3 kraliçe diyorum ben kraliçe diye aldım neyse prenses diyelim . Bu 3 prenses bir ayda nekadar yumurtlar ve yumurtalar uygun ortamlarda nezaman çıkar ve bi ay içerisinde oluşan yumurtaların içinden prens prenses çıkma olasılığı kaçtır . Yani kendi deneyimlerinizi söylerseniz sevinirim
kraliçemi prenses mi tam anlayamadım eğer prenses ise döllenmemiştir zaten
ayriyeten elinizdekiler kraliçeyse tür tespiti yapmadan yumurtadan ne zaman çıkacağını tam kestirilemez diye biliyorum