Kraliçe karınca önerisi

error

Larva
Üye
Elimdeki kraliçe karınca yüksek ihtimal döllenmemiş, o yüzden geri salacağım ve dışarda şu ana kadar hiç ama hiç uçuşa rastlamadım. Ben de şu an satın almayı düşünüyorum. Kolay seviyede kraliçe karınca önerisi olan olursa iyi olur. Ayrıca bu ay hangi karınca uçuşları var? Belki dışarda aramaya devam ederim.

akvaryumhane

Yasaklı Üye
Yardımsever
Rehberkolik
Üye
Elimdeki kraliçe karınca yüksek ihtimal döllenmemiş, o yüzden geri salacağım ve dışarda şu ana kadar hiç ama hiç uçuşa rastlamadım. Ben de şu an satın almayı düşünüyorum. Kolay seviyede kraliçe karınca önerisi olan olursa iyi olur. Ayrıca bu ay hangi karınca uçuşları var? Belki dışarda aramaya devam ederim.
Tetramorium, lasius, messor ve camponotus gibi cinsleri önerebilirim. Genellikle messor başlangıç seviyesi için güzle bir cinstir.

akvaryumhane

Yasaklı Üye
Yardımsever
Rehberkolik
Üye
Peki genelde nerelerde uçuş gerçekleşir? İllaha ağaçlık bir yerdemi aramaliyim?
Genellikle parklar, bahçeler, kamp alanları, ormanlık alanlardaki yürüyüş yolları, okullar, kaldırımlar gibi düzlük alanlarda bulunurlar. Şuan da tetramorium ve Lasius uçuşları devam etmekte. Eğer yaşadığınız şehirde uçuşlar başlamışsa, saydığım alanlarda arama yapabilirsiniz. İyi hobiler dilerim.

Kaanınçiftliği

Media
Üye
Peki genelde nerelerde uçuş gerçekleşir? İllaha ağaçlık bir yerdemi aramaliyim?
Tetramoriumlar kaldırımlarda çıkar sıcak havalarda ya da yağmurdan sonra gök kuşağı çıkmış olur sıcak olur o zamanlar bakabilirsin messor uçuşu olmuyor bu zamanlar lasiusta bu şartlar içinde camponotusda böyle ama ona akşam vakti bakmak daha iyi olur.

Tetramoriumlar kaldırımlarda çıkar sıcak havalarda ya da yağmurdan sonra gök kuşağı çıkmış olur sıcak olur o zamanlar bakabilirsin messor uçuşu olmuyor bu zamanlar lasiusta bu şartlar içinde camponotusda böyle ama ona akşam vakti bakmak daha iyi olur.
Düz alanlara bak parkların yanındaki kaldırım kenarlarına bak taşların altına bakabilirsin.

Ayrıca çimenlik alanlara girme göremezsin boşa zaman kaybı olur onun yerine oranın kenarlarına bak.

Kuzeyli

Nanitik
Üye
satın almanı kesinlikle tavsiye etmiyorum şu an etraf lasius dolu, ben hiç bulma umudum olmamasına rağmen 3 tane cata buldum. Uçuş dönemlerini takip edin ve aramaya devam edin mutlaka bulursunuz. Ayrıca mutlaka test tüpüyle gezin. Lasius çok kolay bir tür. Yağmur sonrası, sıcak günler ya da havanın nemli olduğu yerlerde bulabilirsin. Yol kenarlarına bak. Bol şans.

Hasancık

Majör
Üye
Hocam bence de kesinlikle satın almanıza gerek yok her dışarı çıktığımda istemesem bile kraliçe ile karşılaşıyorum bu zamanlarda bulmak çok kolay aramaya devam edin illaki bulursunuz

holloway

Larva
Üye
Size tavsiyem, rüzgarın az olduğu bir akşam sokak lambalarının altını, apartmanların bahçe duvar ışıklarını ve parkların ışıklarını gezin. Şu sıralar illaki tetramorium bulabileceğinizi düşünüyorum.

error

Larva
Üye
Size tavsiyem, rüzgarın az olduğu bir akşam sokak lambalarının altını, apartmanların bahçe duvar ışıklarını ve parkların ışıklarını gezin. Şu sıralar illaki tetramorium bulabileceğinizi düşünüyorum.
Akşam dışarı çıkma imkanım çok nadir oluyo bı sebebten dolayı

satın almanı kesinlikle tavsiye etmiyorum şu an etraf lasius dolu, ben hiç bulma umudum olmamasına rağmen 3 tane cata buldum. Uçuş dönemlerini takip edin ve aramaya devam edin mutlaka bulursunuz. Ayrıca mutlaka test tüpüyle gezin. Lasius çok kolay bir tür. Yağmur sonrası, sıcak günler ya da havanın nemli olduğu yerlerde bulabilirsin. Yol kenarlarına bak. Bol şans.
Hiçbiri bana denk gelmedi 😅

AloneHs

Yumurta
Üye
Akşam dışarı çıkma imkanım çok nadir oluyo bı sebebten dolayı

Hiçbiri bana denk gelmedi 😅
Hocam illaki akşam çıkmanıza gerek yok,ben Uşak'ta yaşıyorum yaklaşık 2 haftadır sabah saat 9 ile 12 arası lasius uçuşları oluyor,Öğleden sonra saat 3 ile 7 arasıda birsürü cataglyphis kraliçesi görüyorum.Canınız sıkıldığında tüplerle birlikte yürüyüş yapmaya çıkarsanız illaki bulursunuz,kolay gelsin.

Kaanınçiftliği

Media
Üye
Hocam illaki akşam çıkmanıza gerek yok,ben Uşak'ta yaşıyorum yaklaşık 2 haftadır sabah saat 9 ile 12 arası lasius uçuşları oluyor,Öğleden sonra saat 3 ile 7 arasıda birsürü cataglyphis kraliçesi görüyorum.Canınız sıkıldığında tüplerle birlikte yürüyüş yapmaya çıkarsanız illaki bulursunuz,kolay gelsin.
Ama Cata zor iş ya.