Kraliçe Karınca Nerede ve Hangi Aylarda Bulunur?

ANTidot

Yumurta
Üye
Merhaba, karınca hobisine yeni başladım ve kraliçe karınca bulmak istiyorum. Doğadan kendim yakalamak istiyorum çünkü bu süreci deneyimlemek bana daha keyifli geliyor. Ancak nerelerde aramam gerektiği ve hangi dönemlerde kraliçelere denk gelebileceğim konusunda pek bir bilgim yok.
Sizce Kocaeli’de hangi bölgelerde ve hangi aylarda kraliçe karınca bulma şansım daha yüksek olur? Özellikle dikkat etmem gereken saatler, hava durumu gibi detaylar varsa çok işime yarar.

akvaryumhane

Pupa
Üye
Merhaba, karınca hobisine yeni başladım ve kraliçe karınca bulmak istiyorum. Doğadan kendim yakalamak istiyorum çünkü bu süreci deneyimlemek bana daha keyifli geliyor. Ancak nerelerde aramam gerektiği ve hangi dönemlerde kraliçelere denk gelebileceğim konusunda pek bir bilgim yok.
Sizce Kocaeli’de hangi bölgelerde ve hangi aylarda kraliçe karınca bulma şansım daha yüksek olur? Özellikle dikkat etmem gereken saatler, hava durumu gibi detaylar varsa çok işime yarar.
Bu takvimden istediğin karıncanın hangi ayda uçtuğunu görebilirsin. Ganel olarak havanın 20 derece üstü sıcaklıkta yüzde 40-50 üzeri nem oranında ve rüzgarın olmadığı (5km/s olabilir) günlerde ararsan bulma şansın yüksek. Ben yüzde 19 nede messor kraliçesi bulmuştum. Şans meselesi.

ashira

Pupa
Üye
20 derecenin üstünde özellikle şehirden uzak yerlerde taşların altına bakarsanız kolaylıkla bulabilirsiniz.