Kraliçe Karınca Kanat Dökmeden Yumurtladı

iemrgn

Yumurta
Üye
Merhabalar 2-3 gün önce bir kraliçe buldum. Tüpe yerleştirdim ve kanat dökmesini bekledim ama beklemediğim bir durumla karşılaştım. Prenses kanatlarını dökmemiş fakat yanlış görmüyorsam yumurtlamış. Fotoğraflarını bırakıyorum. Sizce bu mümkün müdür?

Ekli dosyalar

• IMG_3748.jpeg
    IMG_3748.jpeg
    22.2 KB · Görüntüleme: 36
  • IMG_3751.jpeg
    IMG_3751.jpeg
    26.8 KB · Görüntüleme: 35
  • IMG_3752.jpeg
    IMG_3752.jpeg
    26.5 KB · Görüntüleme: 34

hasany

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Bu durumda iki ihtimal var;

1- Kraliçeniz döllendi ama kanat dökmedi. Bu nadir görülse bile olabiliyor. Bazı türlerde daha çok görülüyor.
2- Kraliçeniz döllenmedi ve partenogenez yaparak erkek karınca yani prens üretti.

Larvalar geliştikçe ya da ilk işçi çıktığında durumun ne olduğunu anlarız. Kraliçeniz yumurtaları toplu halde tutmak yerine dağıtırsa bu da döllenmemiş olduğunun ihtimalini arttırır.

iemrgn

Yumurta
Üye
Bu durumda iki ihtimal var;

1- Kraliçeniz döllendi ama kanat dökmedi. Bu nadir görülse bile olabiliyor. Bazı türlerde daha çok görülüyor.
2- Kraliçeniz döllenmedi ve partenogenez yaparak erkek karınca yani prens üretti.

Larvalar geliştikçe ya da ilk işçi çıktığında durumun ne olduğunu anlarız. Kraliçeniz yumurtaları toplu halde tutmak yerine dağıtırsa bu da döllenmemiş olduğunun ihtimalini arttırır.
Tür olarak da henüz ne olduğunu bilmiyorum. Sordum fakat herkes farklı bir tür olduğunu söyledi. Görselde gördüğüm şeyler yanılmıyorsam yumurta değil mi?

hasany

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Tür olarak da henüz ne olduğunu bilmiyorum. Sordum fakat herkes farklı bir tür olduğunu söyledi. Görselde gördüğüm şeyler yanılmıyorsam yumurta değil mi?
Kraliçenizin cinsi gördüğüm kadarıyla Lasius. Evet görseldeki şeyler yumurta.