Eylül ayındaki aktif cinsler nelerdir?Mayıs-haziran-eylül
Crematogaster, Solenopsis, Messor, Trichomyrmex en aktifler bunlarEylül ayındaki aktif cinsler nelerdir?
Messor hariç diğer türler hakkında pek bir bilgim yok. Alanya gibi yağmursuz ve çok sıcak bir yerde bulunabilir mi?Crematogaster, Solenopsis, Messor, Trichomyrmex en aktifler bunlar
Trichomyrmex dağılımını bilmiyorum ama kalanını bulursun.Messor hariç diğer türler hakkında pek bir bilgim yok. Alanya gibi yağmursuz ve çok sıcak bir yerde bulunabilir mi?
Teşekkürler.Trichomyrmex dağılımını bilmiyorum ama kalanını bulursun.
Alanya yağmursuz sayılmaz aslında ki Alanya da gerçekten çok fazla karınca kolonisi bulunmakta bu yüzden Eylül hatta Ekim başında bile bulabileceğinizi söyleyebilirim ki bunu tecrübe ederek söylüyorum tahmin ile değil.Messor hariç diğer türler hakkında pek bir bilgim yok. Alanya gibi yağmursuz ve çok sıcak bir yerde bulunabilir mi?
Koloni gerçekten fazla fakat 3-4 aydır hiç yağmur görmedim büyük ihtimalle Eylül ayında da yağmaz. Bu arada sizde mi Alanyadasınız?Alanya yağmursuz sayılmaz aslında ki Alanya da gerçekten çok fazla karınca kolonisi bulunmakta bu yüzden Eylül hatta Ekim başında bile bulabileceğinizi söyleyebilirim ki bunu tecrübe ederek söylüyorum tahmin ile değil.
Bir süre yaşadım fakat şubat ayında ayrıldım. Yağmur olmasa da uçuşlar olabiliyor. Dim tarafında ki sulak kısımlarda olabilir belki.Koloni gerçekten fazla fakat 3-4 aydır hiç yağmur görmedim büyük ihtimalle Eylül ayında da yağmaz. Bu arada sizde mi Alanyadasınız?
Belki olabilir ben Oba’dayım buralar çok kurak sadece sulamalar var. Ama yinede b ugün bir uçuşa denk geldim fakat yanımda tüp olmadığı için kraliçeleri alamadım.Bir süre yaşadım fakat şubat ayında ayrıldım. Yağmur olmasa da uçuşlar olabiliyor. Dim tarafında ki sulak kısımlarda olabilir belki.