Kraliçe karınca bulma

emreqpak

Larva
Üye
Arkadaşlar cuma günü yağış var. Nerelere bakmalıyım, birde sizce çıkar mı, hangi saatlerde çıkar? Yardımcı olursanız sevinirim.

Ekli dosyalar

• Screenshot_2025-08-07-00-09-27-240_com.google.android.googlequicksearchbox.jpg
    Screenshot_2025-08-07-00-09-27-240_com.google.android.googlequicksearchbox.jpg
    25.6 KB · Görüntüleme: 24
Moderatör tarafında düzenlendi:

Mert10

Yumurta
Üye
Hocam yağmurdan sonra güneş açınca yeşillik alanlar değil de onların yanındaki görebileceğiniz yol gibi yerlerde kolay bir şekilde bulabileceğinizi düşünüyorum.

Mustafa_123

Larva
Üye
Arkadaşlar cuma günü yağış var. Nerelere bakmalıyım, birde sizce çıkar mı, hangi saatlerde çıkar? Yardımcı olursanız sevinirim.
Kraliçe karınca bulmak istiyorsanız yağmurdan sonraki gün uçma ihtimalleri çok yüksek, cumartesi sabah biraz yürüyüş yapın ve yerlere bakın, öğlen de bunu tekrarlayın, yolun kenarılarında, Park bahçelerde,patika yollarda arayın, akşam ise sokak lambalarının altlarına veya yakınlarına bakın,bir tane yakalama ihtimaliniz çok yüksek, umarım yakalarsınız,kolay gelsin

emreqpak

Larva
Üye
Kraliçe karınca bulmak istiyorsanız yağmurdan sonraki gün uçma ihtimalleri çok yüksek, cumartesi sabah biraz yürüyüş yapın ve yerlere bakın, öğlen de bunu tekrarlayın, yolun kenarılarında, Park bahçelerde,patika yollarda arayın, akşam ise sokak lambalarının altlarına veya yakınlarına bakın,bir tane yakalama ihtimaliniz çok yüksek, umarım yakalarsınız,kolay gelsin
Rüzgar 16km uygun mudur?

Evisaer

Yumurta
Üye
Rüzgar 16km uygun mudur?
Rüzgar hızı olarak bilmiyorum ama daha bugün markete giderken yolun çimenle birleşen kısımında yol boyunca kraliçe karınca buldum. Çiftleşmiş ve kanat dökmüş yuva arıyorlardı sanırım. Yanımda deney tüpü olmadığı için toplayamadım. Saat 15:00-16:30 aralığındaydı. Hava güneşli ve 26 derece filandır. Ama genel olarak çoğu zaman görüyorum.

emreqpak

Larva
Üye
Rüzgar hızı olarak bilmiyorum ama daha bugün markete giderken yolun çimenle birleşen kısımında yol boyunca kraliçe karınca buldum. Çiftleşmiş ve kanat dökmüş yuva arıyorlardı sanırım. Yanımda deney tüpü olmadığı için toplayamadım. Saat 15:00-16:30 aralığındaydı. Hava güneşli ve 26 derece filandır. Ama genel olarak çoğu zaman görüyorum.
Rüzgar düzeyi nasıl hocam?

Birde yağmurun yağdığı gün mü bakmam lazım yada sonraki gün mü?

Son düzenleme:

Evisaer

Yumurta
Üye
Rüzgar düzeyi nasıl hocam?

Birde yağmurun yağdığı gün mü bakmam lazım yada sonraki gün mü?
Ben rüzgar hızı veya yağmur bakmadan görüyorum. Yağmur sonrası vs demiyorum. Belki denk geliyordur ama iki gündür yağmursuzdu ve bugün güneşliydi ama öğlen dediğim saatlerde gördüm. Rüzgar çok yoktu sanırım iki günde de.

Laseynas

Yumurta
Üye
Rüzgarsız nemli olan her zaman bulabilirsin park kaldırımları köşeleri bildiğin büyük karınca yuvalarının çevreleri yada akşam üzeri özellikle benim yaptığım gibi sokak lambalarının alt kısımları bulmanı kolaylaştırır.

emreqpak

Larva
Üye
Rüzgarsız nemli olan her zaman bulabilirsin park kaldırımları köşeleri bildiğin büyük karınca yuvalarının çevreleri yada akşam üzeri özellikle benim yaptığım gibi sokak lambalarının alt kısımları bulmanı kolaylaştırır.
Rüzgar kısmını tam anlamadım kaç olması lazım birde nem bölgeden bölgeye değişiyor mu?

Qrx0

Larva
Üye
Rüzgar kısmını tam anlamadım kaç olması lazım birde nem bölgeden bölgeye değişiyor mu?
Rüzgar kısmını şöyle anlatıyım en basit şekilde dışarı çıkın eğer aşırı bir rüzgar varsa kraliçe bulamazsınız,eğer hafif bir rüzgar varsa yada hiç yoksa bulabilirsiniz.nemde bölgeden bölgeye değişkenlik gösterir ama siz bulunduğunuz bölgenin nemini hava durumu uygulamasından bakabilirsiniz.