Kraliçe karınca bulmak istiyorsanız yağmurdan sonraki gün uçma ihtimalleri çok yüksek, cumartesi sabah biraz yürüyüş yapın ve yerlere bakın, öğlen de bunu tekrarlayın, yolun kenarılarında, Park bahçelerde,patika yollarda arayın, akşam ise sokak lambalarının altlarına veya yakınlarına bakın,bir tane yakalama ihtimaliniz çok yüksek, umarım yakalarsınız,kolay gelsinArkadaşlar cuma günü yağış var. Nerelere bakmalıyım, birde sizce çıkar mı, hangi saatlerde çıkar? Yardımcı olursanız sevinirim.
Rüzgar 16km uygun mudur?Kraliçe karınca bulmak istiyorsanız yağmurdan sonraki gün uçma ihtimalleri çok yüksek, cumartesi sabah biraz yürüyüş yapın ve yerlere bakın, öğlen de bunu tekrarlayın, yolun kenarılarında, Park bahçelerde,patika yollarda arayın, akşam ise sokak lambalarının altlarına veya yakınlarına bakın,bir tane yakalama ihtimaliniz çok yüksek, umarım yakalarsınız,kolay gelsin
Uzmanı değilim ama chat gpt 10-15 km üstünün pek uygun olmadığını söylemiştiRüzgar 16km uygun mudur?
Rüzgar hızı olarak bilmiyorum ama daha bugün markete giderken yolun çimenle birleşen kısımında yol boyunca kraliçe karınca buldum. Çiftleşmiş ve kanat dökmüş yuva arıyorlardı sanırım. Yanımda deney tüpü olmadığı için toplayamadım. Saat 15:00-16:30 aralığındaydı. Hava güneşli ve 26 derece filandır. Ama genel olarak çoğu zaman görüyorum.Rüzgar 16km uygun mudur?
Hayır, uygun değil 10 km üstünde pek uçuş gözlenmezRüzgar 16km uygun mudur?
Rüzgar düzeyi nasıl hocam?Rüzgar hızı olarak bilmiyorum ama daha bugün markete giderken yolun çimenle birleşen kısımında yol boyunca kraliçe karınca buldum. Çiftleşmiş ve kanat dökmüş yuva arıyorlardı sanırım. Yanımda deney tüpü olmadığı için toplayamadım. Saat 15:00-16:30 aralığındaydı. Hava güneşli ve 26 derece filandır. Ama genel olarak çoğu zaman görüyorum.
Birde yağmurun yağdığı gün mü bakmam lazım yada sonraki gün mü?Rüzgar hızı olarak bilmiyorum ama daha bugün markete giderken yolun çimenle birleşen kısımında yol boyunca kraliçe karınca buldum. Çiftleşmiş ve kanat dökmüş yuva arıyorlardı sanırım. Yanımda deney tüpü olmadığı için toplayamadım. Saat 15:00-16:30 aralığındaydı. Hava güneşli ve 26 derece filandır. Ama genel olarak çoğu zaman görüyorum.
Ben rüzgar hızı veya yağmur bakmadan görüyorum. Yağmur sonrası vs demiyorum. Belki denk geliyordur ama iki gündür yağmursuzdu ve bugün güneşliydi ama öğlen dediğim saatlerde gördüm. Rüzgar çok yoktu sanırım iki günde de.Rüzgar düzeyi nasıl hocam?
Birde yağmurun yağdığı gün mü bakmam lazım yada sonraki gün mü?
Chat gpt ve diğer yapay zekalara karıncalar hakkında bir şey sormayın çoğu yanlış.Uzmanı değilim ama chat gpt 10-15 km üstünün pek uygun olmadığını söylemişti
Hocam %40 üstü nem oranlarında genelde uçuş yapıyorlar tabi bölgeden bölgeye değişiklik gösterebilirRüzgar düzeyi nasıl hocam?
Birde yağmurun yağdığı gün mü bakmam lazım yada sonraki gün mü?
Rüzgarsız nemli olan her zaman bulabilirsin park kaldırımları köşeleri bildiğin büyük karınca yuvalarının çevreleri yada akşam üzeri özellikle benim yaptığım gibi sokak lambalarının alt kısımları bulmanı kolaylaştırır.Arkadaşlar cuma günü yağış var. Nerelere bakmalıyım, birde sizce çıkar mı, hangi saatlerde çıkar? Yardımcı olursanız sevinirim.
Rüzgar kısmını tam anlamadım kaç olması lazım birde nem bölgeden bölgeye değişiyor mu?Rüzgarsız nemli olan her zaman bulabilirsin park kaldırımları köşeleri bildiğin büyük karınca yuvalarının çevreleri yada akşam üzeri özellikle benim yaptığım gibi sokak lambalarının alt kısımları bulmanı kolaylaştırır.
Rüzgar kısmını şöyle anlatıyım en basit şekilde dışarı çıkın eğer aşırı bir rüzgar varsa kraliçe bulamazsınız,eğer hafif bir rüzgar varsa yada hiç yoksa bulabilirsiniz.nemde bölgeden bölgeye değişkenlik gösterir ama siz bulunduğunuz bölgenin nemini hava durumu uygulamasından bakabilirsiniz.Rüzgar kısmını tam anlamadım kaç olması lazım birde nem bölgeden bölgeye değişiyor mu?