Merhaba, ben İstanbul da yaşıyorum ve kraliçe karınca bulmak istiyorum. Biraz geç oldu ama bulabilir miyim, bulursam hangi türü bulurum?
Bulabilirsin, mesela lasiusların yuvalarında prensesler görmüştüm aynı şekilde temnothorax,Camponotus gibi daha sayamayacağım birsürü cins uçuş yapar pes etmeyinMerhaba, ben İstanbul da yaşıyorum ve kraliçe karınca bulmak istiyorum. Biraz geç oldu ama bulabilir miyim, bulursam hangi türü bulurum?
Peki bu türleri bulmak için ne gibi etkenlerde aramam lazım?Bulabilirsin, mesela lasiusların yuvalarında prensesler görmüştüm aynı şekilde temnothorax,Camponotus gibi daha sayamayacağım birsürü cins uçuş yapar pes etmeyin
Efendim yağmur yağdıktan sonra sıcak bir havada olabilir normal günlerde kontrol edebilirsiniz kaldırımda kenarlarında bahçe gibi yerlerde kontrol edebşlirsinizPeki bu türleri bulmak için ne gibi etkenlerde aramam lazım?
Bunlar basit türler pek bi etken yok büyük koloni varsa bölgede uçuş yaparlar illaki zaten nadir cinsler değiller sadece çok sıcak havalarda yapmazlar daha serin günlerde olabilirPeki bu türleri bulmak için ne gibi etkenlerde aramam lazım?
tabi bulunabiliyor. kaldırım kenarları, ormanlık alanlardaki toprak yollar, patikalar, park ve bahçelerde bulunma ihtimali yüksek. şehir içindeyseniz genelde nerede toprak varsa bakın umarım bulursunuz. nemin yüksek olduğu (30 altı olmasın) havanın sıcak olduğu günlerle 2 saat gezin bulunur.Merhaba, ben İstanbul da yaşıyorum ve kraliçe karınca bulmak istiyorum. Biraz geç oldu ama bulabilir miyim, bulursam hangi türü bulurum?