Kraliçe karınca bulabilir miyim?

omermete565

Yumurta
Üye
Merhaba, ben İstanbul da yaşıyorum ve kraliçe karınca bulmak istiyorum. Biraz geç oldu ama bulabilir miyim, bulursam hangi türü bulurum?

Cihan__

Majör
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
Merhaba, ben İstanbul da yaşıyorum ve kraliçe karınca bulmak istiyorum. Biraz geç oldu ama bulabilir miyim, bulursam hangi türü bulurum?
Bulabilirsin, mesela lasiusların yuvalarında prensesler görmüştüm aynı şekilde temnothorax,Camponotus gibi daha sayamayacağım birsürü cins uçuş yapar pes etmeyin

Cihan__

Majör
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
Peki bu türleri bulmak için ne gibi etkenlerde aramam lazım?
Bunlar basit türler pek bi etken yok büyük koloni varsa bölgede uçuş yaparlar illaki zaten nadir cinsler değiller sadece çok sıcak havalarda yapmazlar daha serin günlerde olabilir

Koraykbl

Nanitik
Üye
tabi bulunabiliyor. kaldırım kenarları, ormanlık alanlardaki toprak yollar, patikalar, park ve bahçelerde bulunma ihtimali yüksek. şehir içindeyseniz genelde nerede toprak varsa bakın umarım bulursunuz. nemin yüksek olduğu (30 altı olmasın) havanın sıcak olduğu günlerle 2 saat gezin bulunur.