Kraliçe Karınca Arama Saati

eRoNNN

Yumurta
Üye
Herkese iyi günler. İstanbul/Asya'da yaşıyorum. Genelde kraliçe aramayı 15–16 saatleri arasında yapıyorum. Sizin arama için önerdiğiniz bir saat aralığı var mı? Bir de ararken nelere dikkat edersem bulma oranım artar?

anakin

Intercaste
Üye
Herkese iyi günler. İstanbul/Asya'da yaşıyorum. Genelde kraliçe aramayı 15–16 saatleri arasında yapıyorum. Sizin arama için önerdiğiniz bir saat aralığı var mı? Bir de ararken nelere dikkat edersem bulma oranım artar?
Heseflediğiniz cinse göre değişir ama her saatte bulma şansınız pekala var.

emre9293

Majör
Üye
Öğlen yada öğleden sonra özellikle de yakın zamanda yağmur yağdıysa nemli havalarda messor bulabilirsiniz.
Demin bir hocam da ışık kaynağında camponotus buldu 2 saat önceye denk geliyor.
Ayrıca gün içinde bu aralar Aphaenogaster görüp duruyorum almıyorum çok fazla var ama ben Ankara'dayım.

anakin

Intercaste
Üye
Öğlen yada öğleden sonra özellikle de yakın zamanda yağmur yağdıysa nemli havalarda messor bulabilirsiniz.
Demin bir hocam da ışık kaynağında camponotus buldu 2 saat önceye denk geliyor.
Ayrıca gün içinde bu aralar Aphaenogaster görüp duruyorum almıyorum çok fazla var ama ben Ankara'dayım.
Ben de çok istiyorum aphaenogester, ne taraflarda ve nasıl koşullarda buldunuz.

EnesTugra

Yumurta
Üye
Hocam merhabalar
Yeni konu açsam daha iyi olabilirdi ama konu zaten aktif diye buradan yazıyorum.
Dün manisa da saat 23.00 a kadar yağmur yağdı bende köydeyim fakat elektrik kesildiği icin yağmurdan sonra aramaya çıkamadım (koy geceleri cok tekin biryer değil)sabah gun doğumunda çıktım 1.30 saattir arıyorum ama hala bulamadım aramaya devam mı etmeliyim yoksa başka bir saatte mi aramaliyim

eRoNNN

Yumurta
Üye
Hocam merhabalar
Yeni konu açsam daha iyi olabilirdi ama konu zaten aktif diye buradan yazıyorum.
Dün manisa da saat 23.00 a kadar yağmur yağdı bende köydeyim fakat elektrik kesildiği icin yağmurdan sonra aramaya çıkamadım (koy geceleri cok tekin biryer değil)sabah gun doğumunda çıktım 1.30 saattir arıyorum ama hala bulamadım aramaya devam mı etmeliyim yoksa başka bir saatte mi aramaliyim

Hocam bende bu gün şansa öğlen 13,30 gibi bir tane buldum lasius niger olduğunu düşünüyorum bu gün sabah İstanbul da yağmur yağdı bitiminde buldum eğer yağmur yağdıysa bitince çık bulursun diye düşünüyorum.

beyazatlisergen

Yumurta
Üye
Hocam bugün İstanbulda yağmurdan 30dk sonra falan 5 tane messor buldum bence yarında bulma şansınız yüksek.

pegasuZX

Brachypterous
Üye
Bulduğum bazı cinsleri ve zamanlarını söyleyeceğim. Ama bu vakitler değişkenlik gösterir.
Messor 15.00-17.00
Camponotus(zaten bir tane buldum) 23.00
Temnothorax(bir tane buldum) 13.00 civarı
Solenopsis fugax 10.00-12.00 ve 16.00-18.00
Lasius 10.00-13.00 ve 16.00-19.00
Tetramorium 8.00-14.00 16.00-20.00
Myrimica rubra 16.00