Kraliçe ile Yolculuk

Dkdklse

Larva
Üye
Merhabalar. Yaklaşık 3 günlüğüne il dışına çıkacağım ve gittiğim yerde kraliçe bulma şansım bayağı fazla ve kendi yaşadığım yerde gerçekten hiç zamanım olmuyor aramaya bu sebeple kraliçeyi ordan getirmeyi umuyorum. Fakat emin olamadım yol en fazla 4 saat sürer ve arabayla olucağı için sarsmadan getirebilirim. Yaklaşık 15,1,5 mm kapaklı test tüplerim var şuan. Kapaklara küçük delikler açabilirim fakat getirene kadar su koymayı düşünmüyorum. Test tüpünü etrafını da sardığımı düşünürsek bu şartlar altında kraliçeyi getirebilir miyim? Su sorun olur mu?

BerkBey

Nanitik
Üye
Merhabalar. Yaklaşık 3 günlüğüne il dışına çıkacağım ve gittiğim yerde kraliçe bulma şansım bayağı fazla ve kendi yaşadığım yerde gerçekten hiç zamanım olmuyor aramaya bu sebeple kraliçeyi ordan getirmeyi umuyorum. Fakat emin olamadım yol en fazla 4 saat sürer ve arabayla olucağı için sarsmadan getirebilirim. Yaklaşık 15,1,5 mm kapaklı test tüplerim var şuan. Kapaklara küçük delikler açabilirim fakat getirene kadar su koymayı düşünmüyorum. Test tüpünü etrafını da sardığımı düşünürsek bu şartlar altında kraliçeyi getirebilir miyim? Su sorun olur mu?
Şöyle söyleyim; ilk kraliçemi 2022 yılının haziranında bu forum üzerinden birinden sahiplendirme olarak almıştım. İçinde su olan bir test tüpünde 20 işçiye yakın işçili bir messor kolonisini yaklaşık 10 kilometre dönüş yolunda ve sırt çantamda, bisiklet ile getirmiştim. Bisiklet ile ne kadar sarsılacağını düşünün. Hiçbir sıkıntı olmamıştı. Ayrıca Adana dan Trakya ya da Edirne ye türünü öğrenmek için iki adet camponotus kolonisi yollamıştım ve karıncaları alan mirmekolog karıncalarda hiçbir sorun olmadığını sağ sağlim geldiğini söylemişti. Kargo ile gönderilen diğer koloniler de düşünülünce, sorunsuz bir şekilde karıcaları getirirsiniz. Tüpün ağzı, çok değil birkaç derece eğimle yukarıda tutarsanız sarsıntıya bağlı su basması da olmaz. Yani tüpleri hazırlayıp getirebilirsiniz karıncaları. Bulma konusunda bol şans.

MustafaPX

Nanitik
Üye
Sorun olmaz gibi etrafını çok sarmayın ve çok da sarsmayın 4 saate den bir şey olmaz havalandırması bol olsa daha iyi olur.