Kraliçe hala yumurtlamıyor

Agah

Yumurta
Üye
Camponotus olduğu söylenen ama Messor diye aldığım kraliçemi 3 haftadır karanlık titreşimsiz bir ortamda bulunduruyorum ancak hala bir yumurta alamıyorum. Artık döllenmemiş olduğunu düşünmeye başladım.

Ekli dosyalar

• a.jpeg
    a.jpeg
    42.9 KB · Görüntüleme: 6
  • d.jpeg
    d.jpeg
    40.8 KB · Görüntüleme: 6
  • f.jpeg
    f.jpeg
    68 KB · Görüntüleme: 6
  • g.jpeg
    g.jpeg
    27.4 KB · Görüntüleme: 6
  • WhatsApp Image 2026-02-02 at 16.27.24.jpeg
    WhatsApp Image 2026-02-02 at 16.27.24.jpeg
    51.7 KB · Görüntüleme: 6
Moderatör tarafında düzenlendi:

waynhen

Intercaste
Yardımsever
Üye
Hocam döllenmemiş olmasından ziyade havaların soğuk olmasından dolayı yumurtlamıyor olabilir. Bu dönemlerde dinlendirmeye geçirilmeli bu cinsler.
İsterseniz 8-14° arasında bı yere bırakın ve dinlensin.Havalar ısınmaya başlayınca yani 25-27° sıcaklıklara ulaşınca yumurtlamaya başlar diye düşünüyorum.

poyrasalos

Pupa
Üye
Hocam döllenmemiş olmasından ziyade havaların soğuk olmasından dolayı yumurtlamıyor olabilir. Bu dönemlerde dinlendirmeye geçirilmeli bu cinsler.
İsterseniz 8-14° arasında bı yere bırakın ve dinlensin.Havalar ısınmaya başlayınca yani 25-27° sıcaklıklara ulaşınca yumurtlamaya başlar diye düşünüyorum.
Katılıyorum hocam.

ants123

Nanitik
Üye
Camponotus olduğu söylenen ama Messor diye aldığım kraliçemi 3 haftadır karanlık titreşimsiz bir ortamda bulunduruyorum ancak hala bir yumurta alamıyorum. Artık döllenmemiş olduğunu düşünmeye başladım.
Arkadaşlara katılıyorum üstelik 3 haftada yumurtlaması da şart değil. Birşey olur stres olur yumurtalarını yer, ikinci kez yumurtlaması belki bir buçuk ay alır. Satın aldığınız dişi alate döllenmemiş de olabilir tabi.

Agah

Yumurta
Üye
hepinize teşekkür ederim zaten kış uykusuna yatırmıştım yazmamışım kraliçemi bügun kontrol ettim ve 3 yeni yumurta vardı biraz salladım yumurtalarını yemez inşallah hepinize yorumlarınız ve desteğiniz için teşekkür ediyorum

Arkadaşlara katılıyorum üstelik 3 haftada yumurtlaması da şart değil. Birşey olur stres olur yumurtalarını yer, ikinci kez yumurtlaması belki bir buçuk ay alır. Satın aldığınız dişi alate döllenmemiş de olabilir tabi.
Katılıyorum hocam.
.