Hocam Trakya üniversitesinde Türkiye’de ki türler hakkında ışık, görme deneyleri yapılıyor. Her gözlem farklı sonuçlar ve veriler elde edilirken “kırmızı” rengi görüp görmediklerini bilmemiz mümkün değildir. Her karıncanın farklı göz morfolojisi farklı duyarlılıkları vede farklı yaşam şartları vardır.Bence yoktur çünkü asetat kağıdı etkisi görür diye tahmin ediyorum eğer sizde bi sıkıntı görmediyseniz sıkıntı yoktur.NOT:karıncalar kırmızıyı rengdeyken toprak altındaymış gibi hissediyorlar siyah görüyorlar diye birşey duymuştum.İyi Hobiler 🐜😉
evet ben sadece tahminimi sunmuştum asetat kağıdını öyle görüyolar diye bir söylenti duymuştum paylaşayım dedimHocam Trakya üniversitesinde Türkiye’de ki türler hakkında ışık, görme deneyleri yapılıyor. Her gözlem farklı sonuçlar ve veriler elde edilirken “kırmızı” rengi görüp görmediklerini bilmemiz mümkün değildir. Her karıncanın farklı göz morfolojisi farklı duyarlılıkları vede farklı yaşam şartları vardır.
peki o süre içerisinde suları biterse bi sorun olmaz mıkırmızı ışığı algılayabilir diye düşünüyorum doğrudan bi ışık kaynağını tüpe tutarsan sorun yaşayabilirsin fakat gece lambası gibi karanlık bir ortamı hafif aydınlatan loş ortamlarda gözlem yapabilirsin ve sürekli olarak rahatsız etme bir iki haftada bir kere kontrol etmeni tavsiye ederim ( bana kalırsa o kadar kontrol etmek bile fazla )
Zaten odadaki ışığı kırmızı yakıp bakıyorum bi sorun görmedim hareketlenmiyor bile 2 gündür bende kraliçe ne zaman yumurtlar acabakırmızı ışığı algılayabilir diye düşünüyorum doğrudan bi ışık kaynağını tüpe tutarsan sorun yaşayabilirsin fakat gece lambası gibi karanlık bir ortamı hafif aydınlatan loş ortamlarda gözlem yapabilirsin ve sürekli olarak rahatsız etme bir iki haftada bir kere kontrol etmeni tavsiye ederim ( bana kalırsa o kadar kontrol etmek bile fazla )
2 Gündür sizde olan bir kraliçeye hangi ortamda olursa olsun birden fazla kez bakmanız yanlış. 1 hafta hiç bakmayın bırakın yumurtlasın ne kadar strese girmese bile siz baktıkça Yumurtlamayabilir hiç kırmızı ışığın altında bakmadım ama buradaki kırmızı ışığı asetat kağıdı görevi görsün diye kullanıyorsunuz yanlış anlamadıysam ve asetat kağıdıyla bile sallanmadan veya herhangibir bilinmedik sebepten dolayı strese girebiliyorlar veya strese girmeseler bile yumurtlamıyabiliyorlar. o yüzden her türlü haftada bir kere bakmanızı tavsiye ederim 🙂Zaten odadaki ışığı kırmızı yakıp bakıyorum bi sorun görmedim hareketlenmiyor bile 2 gündür bende kraliçe ne zaman yumurtlar acaba
biz haftada bir kere bakalım bakmasına ama ya bu süreçte suları biterse bu sefer napmamız gerekiyo2 Gündür sizde olan bir kraliçeye hangi ortamda olursa olsun birden kez bakmanız yanlış. 1 hafta hiç bakmayın bırakın yumurtlasın ne kadar strese girmese bile siz baktıkça Yumurtlamayabilir hiç kırmızı ışığın altında bakmadım ama buradaki kırmızı ışığı asetat kağıdı görevi görsün diye kullanıyorsunuz yanlış anlamadıysam ve asetat kağıdıyla bile sallanmadan veya herhangibir bilinmedik şeyden dolayı strese girebiliyorlar veya strese girmeseler bile yumurtlamıyabiliyorlar o yüzden her türlü haftada bir kere bakmanızı tavsiye ederim 🙂
————İyi Hobiler 🐜🙂
Klasik bir tüpün ömrü 1-2 hafta değildir zaten arkadan suyu görebilirsiniz. Su bitmişse transfer etmeniz gerekir.biz haftada bir kere bakalım bakmasına ama ya bu süreçte suları biterse bu sefer napmamız gerekiyo
2 yıl tüpteki suyum bitmemişti, 1 hafta bakmadığınızda mı bitecek? Mümkün değil.biz haftada bir kere bakalım bakmasına ama ya bu süreçte suları biterse bu sefer napmamız gerekiyo
Boyle yaptim simdilik test tupu alana kadar sıkındı olurmu2 yıl tüpteki suyum bitmemişti, 1 hafta bakmadığınızda mı bitecek? Mümkün değil.
Tşk ederim test tüpü aldım gibi direk alıyım mı yoksa beklesin miGeçiciyse sorun olmaz. Nem olduğu sürece neredeyse her alan geçici olarak kullanılabilir.
Direkt transfer edebilirsin manuel olarak.Tşk ederim test tüpü aldım gibi direk alıyım mı yoksa beklesin mi
Tşk ederim hayırlı akşamlar size iyi günler iyi hobiler saolDirekt transfer edebilirsin manuel olarak.