Kraliçe gözlemleme

sbera

Yumurta
Üye
Karanlık bi ortamda kırmızı ışıkta bakmamda sakınca var mıdır birkaç kere denedim paniklemiyor

BeyDiesT

Nanitik
Üye
Bence yoktur çünkü asetat kağıdı etkisi görür diye tahmin ediyorum eğer sizde bi sıkıntı görmediyseniz sıkıntı yoktur.NOT:karıncalar kırmızıyı renkdeyken toprak altındaymış gibi hissediyorlar siyah görüyorlar diye birşey duymuştum.İyi Hobiler 🐜😉

Son düzenleme:

Antlantis

Nanitik
Üye
Bence yoktur çünkü asetat kağıdı etkisi görür diye tahmin ediyorum eğer sizde bi sıkıntı görmediyseniz sıkıntı yoktur.NOT:karıncalar kırmızıyı rengdeyken toprak altındaymış gibi hissediyorlar siyah görüyorlar diye birşey duymuştum.İyi Hobiler 🐜😉
Hocam Trakya üniversitesinde Türkiye’de ki türler hakkında ışık, görme deneyleri yapılıyor. Her gözlem farklı sonuçlar ve veriler elde edilirken “kırmızı” rengi görüp görmediklerini bilmemiz mümkün değildir. Her karıncanın farklı göz morfolojisi farklı duyarlılıkları vede farklı yaşam şartları vardır.

BeyDiesT

Nanitik
Üye
Hocam Trakya üniversitesinde Türkiye’de ki türler hakkında ışık, görme deneyleri yapılıyor. Her gözlem farklı sonuçlar ve veriler elde edilirken “kırmızı” rengi görüp görmediklerini bilmemiz mümkün değildir. Her karıncanın farklı göz morfolojisi farklı duyarlılıkları vede farklı yaşam şartları vardır.
evet ben sadece tahminimi sunmuştum asetat kağıdını öyle görüyolar diye bir söylenti duymuştum paylaşayım dedim

Azoreal

Larva
Üye
kırmızı ışığı algılayabilir diye düşünüyorum doğrudan bi ışık kaynağını tüpe tutarsan sorun yaşayabilirsin fakat gece lambası gibi karanlık bir ortamı hafif aydınlatan loş ortamlarda gözlem yapabilirsin ve sürekli olarak rahatsız etme bir iki haftada bir kere kontrol etmeni tavsiye ederim ( bana kalırsa o kadar kontrol etmek bile fazla )

mertcelebi

Yumurta
Üye
kırmızı ışığı algılayabilir diye düşünüyorum doğrudan bi ışık kaynağını tüpe tutarsan sorun yaşayabilirsin fakat gece lambası gibi karanlık bir ortamı hafif aydınlatan loş ortamlarda gözlem yapabilirsin ve sürekli olarak rahatsız etme bir iki haftada bir kere kontrol etmeni tavsiye ederim ( bana kalırsa o kadar kontrol etmek bile fazla )
peki o süre içerisinde suları biterse bi sorun olmaz mı

sbera

Yumurta
Üye
Zaten odadaki ışığı kırmızı yakıp bakıyorum bi sorun görmedim hareketlenmiyor bile 2 gündür bende kraliçe ne zaman yumurtlar acaba

Bora

Larva
Üye
Zaten odadaki ışığı kırmızı yakıp bakıyorum bi sorun görmedim hareketlenmiyor bile 2 gündür bende kraliçe ne zaman yumurtlar acaba
2 Gündür sizde olan bir kraliçeye hangi ortamda olursa olsun birden fazla kez bakmanız yanlış. 1 hafta hiç bakmayın bırakın yumurtlasın ne kadar strese girmese bile siz baktıkça Yumurtlamayabilir hiç kırmızı ışığın altında bakmadım ama buradaki kırmızı ışığı asetat kağıdı görevi görsün diye kullanıyorsunuz yanlış anlamadıysam ve asetat kağıdıyla bile sallanmadan veya herhangibir bilinmedik sebepten dolayı strese girebiliyorlar veya strese girmeseler bile yumurtlamıyabiliyorlar. o yüzden her türlü haftada bir kere bakmanızı tavsiye ederim 🙂
————İyi Hobiler 🐜🙂

mertcelebi

Yumurta
Üye
2 Gündür sizde olan bir kraliçeye hangi ortamda olursa olsun birden kez bakmanız yanlış. 1 hafta hiç bakmayın bırakın yumurtlasın ne kadar strese girmese bile siz baktıkça Yumurtlamayabilir hiç kırmızı ışığın altında bakmadım ama buradaki kırmızı ışığı asetat kağıdı görevi görsün diye kullanıyorsunuz yanlış anlamadıysam ve asetat kağıdıyla bile sallanmadan veya herhangibir bilinmedik şeyden dolayı strese girebiliyorlar veya strese girmeseler bile yumurtlamıyabiliyorlar o yüzden her türlü haftada bir kere bakmanızı tavsiye ederim 🙂
————İyi Hobiler 🐜🙂
biz haftada bir kere bakalım bakmasına ama ya bu süreçte suları biterse bu sefer napmamız gerekiyo

mustafa4835

Yumurta
Üye

Ekli dosyalar

• Screenshot_20220425-011129_Gallery.jpg
    Screenshot_20220425-011129_Gallery.jpg
    17.3 KB · Görüntüleme: 15
  • Screenshot_20220425-011133_Gallery.jpg
    Screenshot_20220425-011133_Gallery.jpg
    21.2 KB · Görüntüleme: 15

PRS.macro

Süper Koloni
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Üye
Geçiciyse sorun olmaz. Nem olduğu sürece neredeyse her alan geçici olarak kullanılabilir.