Kraliçe Galiba

Ünal

Pupa
Üye
Merhaba cinsi ve türü ne? Kraliçe muhtemelen ama yinede sorayım.

IMG_20230622_194654_1.jpgIMG_20230622_194618_1.jpg

EArslan

Minör
Üye
Pek bilgim yok fakat zor bir tür. Oda sıcaklığında bakılabilmesi dışında Cataglyphis nodus ile benzer bakımı var. C. nodus hakkında videolar mevcut, izleyebilirsiniz. Tecrübeniz yoksa önermiyorum.

Ünal

Pupa
Üye
Pek bilgim yok fakat zor bir tür. Oda sıcaklığında bakılabilmesi dışında Cataglyphis nodus ile benzer bakımı var. C. nodus hakkında videolar mevcut, izleyebilirsiniz. Tecrübeniz yoksa önermiyorum.
Teşekkürler tecrübem var sıkıntı yok ama test tüpüm yok alana kadar kavanozda veya saklama kabı gibi bı şeyde beslesem sıkıntı çıkarırım daha önce besledim bı süre test tüpü alana kadar sıkıntı çıkmadı

Kutay

Nanitik
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Üye
bu arkadaşın yumurtlaması için protein ile beslemeniz lazım ben 4 günde 1 un kurdu veriyordum biraz zor bir tür Nodus ile aynı bakım şartlarına sahip ama sıcaklık isteği daha az. oda sıcaklığında yumurys gelişimi ve yumurtlama verimiz ciddi derecede azalıyor testlerime göre. ben ısıtıcı ile bakıyorum. kraliçeye yaklaşık 20 tane işçi ekledim dışarıdan kendi işçileride çıktı 10 tane falan şuan 30 nüfuslu kolonim var. sıcaklık yüksek olursa verim cok artıyor. ve kraliçeden kraliçeye göre oda sıcaklığında yumurtlama durumu değişiyor eğer gerçekten tecrübeli değilsen salmanı öneririm hayvana yazık olmasın