Kraliçe döllenmişmidir

Alperen72

Yumurta
Üye
Ben birkaç günlüğüne babaannemin yanına geldim ve evde dolaşırken bi kraliçe buldum (ev 2. Katda ve yayla tarzı bir yerde ) kraliçenin kanatları kala duruyor fakat evin içinde 5 6 tane prens vardı. Karınca döllenmişmidir

tozhan

Yumurta
Üye
beklemekten başka çare yok bir test tüpü kurulumu yapıp 1 hafta gözlemleyebilirsiniz eğer yumurtlarsa çok yüksek ihtimalle kraliçedir yumurtlamazsa prensestir

Alperen72

Yumurta
Üye
İçine bulduğum bütün prensleri atsam döllenmiş olma durumunu kesinleştirirmiyim

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
İçine bulduğum bütün prensleri atsam döllenmiş olma durumunu kesinleştirirmiyim
Evdeki kolonide uçuş yapmış olabilir, o yüzden kesin bir şey demek zor. Arkadaşın dediği gibi sadece beklemelisiniz

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Bunların farkı nedir?
Kendi gözlemimce söyleyeceğim. Ayrı ayrı veya tek tek sıraya koyanlar döllenmemiş yani haploit(prens) üretimi oluyor. Toplu bir şekilde tutanlarda genellikle döllenmiş oluyorlar. Döllenmemiş kraliçe zaten çok fazla yumurta bırakmıyor 4-5 yumurta anca bırakıyor

EDlayer

Yumurta
Üye
Kendi gözlemimce söyleyeceğim. Ayrı ayrı veya tek tek sıraya koyanlar döllenmemiş yani haploit(prens) üretimi oluyor. Toplu bir şekilde tutanlarda genellikle döllenmiş oluyorlar. Döllenmemiş kraliçe zaten çok fazla yumurta bırakmıyor 4-5 yumurta anca bırakıyor
Peki teşekkür ederim

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Ekleme yapmak istedim sonra yanlış anlaşılmasın. Yumurtaları dağıtması her zaman kraliçenin döllenmediği anlamına gelmiyor.